Gemeente Eindhoven zoekt marktpartijen voor verduurzaming

Gemeentegebouwen in Eindhoven moeten in 2045 energie-efficiënter en duurzamer worden, als onderdeel van de ambitie om in 2045 een energieneutrale stad te zijn. De gemeente Eindhoven is op zoek naar marktpartijen die een bijdrage kunnen leveren aan de verduurzaming van gemeentegebouwen.

Een van de gebouwen die op korte termijn wordt gerenoveerd en verduurzaamd is de Eindhovense Stadshuistoren. Volgens de gemeente is de renovatie een unieke kans om duurzame innovatie en kwaliteit op de lange termijn mogelijk te maken. Om die reden wordt tegelijkertijd gestart met de verduurzaming van het beheer en het onderhoud van gemeentegebouwen in de omgeving van de toren.

Systeemaanpak
De gemeente ambieert ‘Slimme verduurzaming’; oftewel een innovatieve manier van aanbesteden. Hierbij staat een systeemaanpak, kwaliteit op de lange termijn en samenwerking tussen verschillende partijen centraal. Om die reden zoekt men naar (markt)partijen met verschillende expertisegebieden die met elkaar én met de gemeente, de gemeentegebouwen kunnen verduurzamen en vernieuwen.

Exploratiedagen
Partijen die interesse hebben in het project en nader geïnformeerd willen worden, kunnen tijdens de Exploratiedagen op 27 november en 2 december 2013 een bezoek brengen aan het stadhuis Eindhoven. Aanmelden voor een Exploratiedag is noodzakelijk en verloopt via de website van gemeente Eindhoven.

Foto: huidige situatie stadhuis Eindhoven

Deel dit artikel

permalink