OVG levert duurzaam distributiecentrum voor Timberland Europe BV op

OVG heeft onlangs het nieuwe distributiecentrum voor Timberland Europe opgeleverd. Het gebouw van ca. 40.000 m2 is gelegen op het XL-Businesspark te Almelo. Door een succesvolle samenwerking tussen OVG, Systabo en Timberland Europe BV is het mogelijk geweest om de ontwikkeling  van het casco en de volledige inrichting in minder dan één jaar af te ronden.

Met als missie het 'verduurzamen van het transport', heeft OVG voor Timberland ook de nieuwe huisvesting verduurzaamd. Het gebouw voldoet aan de BREEAM-NL ontwerpcertificering ‘Good’ met onder andere centraal georganiseerde- en duurzame energie inkoop, afvalstoffenmanagement en onderhoud van het vele groen in de omgeving. Daarnaast kenmerkt het door Johan de Vries Architecten ontworpen distributiecentrum  zich door de in het oog springende gekleurde gevelpanelen.

Vanuit dit nieuwe distributiecentrum zal Timberland haar distributie- en value added services in de groeiende Europese markt  op korte termijn uitbreiden. Met de vestiging op het XL businesspark heeft Timberland bovendien mogelijkheden om verdere groei in de toekomst te kunnen realiseren. Timberland heeft gekozen voor de vestiging op het XL- Businesspark Twente omdat dit ruimte creëert om in de toekomst te kunnen groeien. Tevens zijn de  gemeenschappelijke bluswatervoorziening en de goede beveiliging van het terrein belangrijk. Ook de keuze voor een duurzaam distributiecentrum is een bewuste keuze van Timberland geweest. Zodoende kan men een zichtbare en actieve invulling geven aan het duurzaam ondernemen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door EDGE Technologies

Links