Belangstelling voor collectief zonne-energiesysteem Wageningen
- Duurzame Energie & Energieopslag
- Artikel
De realisatie van een collectief zonne-energiesysteem op het grote dak van de diepwatertank van het Maritiem Research Instituut Nederland (MARIN), is een stap dichterbij.
MARIN en Coöperatie Wageningen op Zon ondertekenden de overeenkomst om het collectieve zonne-energiesysteem te realiseren. “Dit project past zeer goed bij Wageningen als stad van zonne-energie”, zegt Burgemeester Geert Van Rumund. “Prachtig om te zien dat door nauwe samenwerking tussen het Wagenings bedrijfsleven en inwoners een dergelijk grootschalig zonne-energieproject van de grond komt.”
Alternatief voor ongeschikte daken
Het zonnestroomsysteem brengt naar schatting 170.000 kWh per jaar op. Dat komt overeen met het gemiddelde jaargebruik van 50 huishoudens. Initiatiefnemer van Coöperatie Wageningen op Zon Frank Zegers vindt het belangrijk om een alternatief te bieden voor mensen die geen geschikt dak hebben om zelf zonnepanelen te laten plaatsen. “Uit de grote belangstelling tijdens de informatieavond en de inschrijvingen merken wij dat er veel interesse is om deel te nemen aan een coöperatief zonne-energieproject.”
Realisatie
De zonnepanelen worden deze zomer geplaatst door het bedrijf Solarcentury, dat ook het bestaande zonne-energiesysteem op de binnenvaarttank van het instituut heeft gerealiseerd.
Zoek verder binnen deze onderwerpen
Gerelateerde artikelen, events & downloads
Reacties
Wageningen moet gewoon windmolens bouwen, dat is een factor 2 goedkoper en het potentieel is veel groter dan voor zonnestroom. Bedrijven kunnen hun dak beter voor eigen stroom gebruiken.