Integrale en innovatieve verduurzamingsslag
De tweede visie voor het 10-punten actieprogramma voor duurzaam Groningen komt van NeVaP-directeur Mariëlle Wieman. "Kies voor een integrale en innovatieve verduurzamingsslag op basis van drie G's: Gebouwen, Gebieden en Gebruikers.
NeVaP is hét onafhankelijke kennis- en innovatieplatform in de vastgoedexploitatie sector. Onze doelstelling is om de kwaliteit te verbeteren en de innovatie aan te jagen en om die reden zijn Duurzaam Gebouwd en NeVaP in 2014 een duurzame samenwerking aangegaan.
NeVaP is aanjager én pleitbezorger van een integrale en innovatieve verduurzamingsslag op het gebied van gebouwen, gebieden en gebruikers. Ons actieprogramma voor de provincie Groningen bestaat uit drie pijlers. Allereerst de kennisontsluiting op het gebied van energieneutrale kantoren. Vanuit NeVaP zet ik mij sinds 2014 als verbinder van Kantoor vol Energie hiervoor in. Momenteel zijn we bezig om gemeentes, waaronder de G4, intensief mee te nemen in het programma.
Roadshow voor gemeentes
Vanaf begin 2016 starten we met een roadshow voor andere gemeentes, waarbij we de grote gemeentes in de Provincie Groningen graag meenemen om te komen tot energieneutrale kantoren. Ten tweede is er de verduurzaming van gebieden, ofwel de kennisontsluiting op het gebied van duurzame gebieden. NL Greenlabel is NeVaP-lid. De oprichters Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra bieden de provincie Groningen graag aan om mee te denken en werken aan de vergroening van de Groningse gebieden om daarmee de leefbaarheid en gezondheid van de stakeholders in de provincie te verbeteren. Integraliteit van gebouwen, gebieden en gebruikers.
Stimulans voor verduurzaming
De derde en laatste pijler is de integraliteit van gebouwen, gebieden en gebruikers. NeVaP-leden, vooral directeuren en senior managers, werkzaam bij beleggers, vastgoedmanagers, corporaties en adviesbureaus hebben, naast veel kennis op het gebied van de verduurzaming van gebouwen, veel expertise in huis. Hiermee kunnen de (eind)gebruikers van de gebouwen in de Provincie Groningen gestimuleerd kunnen worden, om zelf ook duurzamer gedrag te gaan ontwikkelen.
Graag stellen wij daarom kosteloos een NeVaP organisatielidmaatschap van 1 jaar beschikbaar aan de Provincie Groningen, voor alle professionals binnen de organisatie, die een sturende functie hebben op het gebied van vastgoedexploitatie. Zij kunnen daarmee deelnemen aan onze maandelijkse activiteiten, ontvangen de wekelijkse nieuwsbrieven en kunnen rechtstreeks in contact komen met de bijna 500 senior professionals, met expertise op het gebied van duurzame en innovatieve vastgoedexploitatie. Met dit actieprogramma draag ik samen met de NeVaP-leden, het NeVaP-bestuur en bureau én met de teams van Kantoor vol Energie en NL Greenlabel graag mijn steentje bij aan de integrale en innovatieve verduurzamingsslag van de Provincie Groningen.
10-punten actieprogramma voor duurzaam Groningen
Deze expertpost werd gepubliceerd in het 10-punten expertplan voor duurzaam Groningen, een boek vol visies van koplopers in de markt. Het boek is gratis te downloaden.
Gerelateerde artikelen, events & downloads
Reacties
Mariëlle, mooi blog! Gebouwen en gebieden horen bij elkaar en alles moet draaien om de gebruikers! Al zou ik de volgorde veranderen: eerst de gebruiker, in een gezond gebied met bijbehorende gebouwen ;). groeten, Jos
En dan vervolgens de 4e G toevoegen van Grondstoffen! Daarmee ontstaat meteen een verdienmodel op waarde om de aanbieders van de oplossingen op langere termijn te binden.