Deelnemers Stadslandbouw Award 2012 gezocht
Rabobank daagt ondernemers uit om mee te dingen naar de eerste Rabo Stadslandbouw Award 2012.
Deze stimuleringsprijs is bedoeld voor ondernemers en andere initiatiefnemers die een creatief, innoverend en inspirerend idee hebben voor een stadslandbouw project in Nederland. De winnaar zal naast landelijke bekendheid ook een managementsupporttraject ter waarde van € 2.500,- ontvangen. Deze prijs zal worden uitgereikt tijdens de eerste nationale Dag van de Stadslandbouw op 8 maart a.s. in Almere.
Doelgroep
Naast (agrarisch) ondernemers is deze Award ook bedoeld voor andere initiatiefnemers op het gebied van stadslandbouw, zoals wijk- en buurtverenigingen, scholen, projectontwikkelaars, architecten, etc.. Zowel projecten die al (deels) in uitvoering zijn als concepten/ ideeën, komen in aanmerking. Er wordt wordt in het bijzonder gekeken naar doelgroep, ondernemingsmodel en de wijze van financiering.
Inzendingen
Tot en met vrijdag 2 maart 2012 kunnen initiatieven ingezonden worden. Inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke, deskundige commissie. Op basis van de voorselectie worden drie ondernemers uitgenodigd om tijdens de Dag van de Stadslandbouw hun initiatief te presenteren. Op basis van deze presentatie zal de jury een winnaar kiezen.
Platform
De Dag van de Stadslandbouw is het eerste nationale platform waar in breed perspectief de kansen en knelpunten van stadslandbouw in Nederland uiteen worden gezet. Ondernemers, overheden en ander direct betrokkenen discussiëren over de vraag hoe stadslandbouw kan inspelen op de behoeften van de stad. Dit platform wordt ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Wageningen UR, Ontwikkelcentrum Stadslandbouw Almere, Nicis Institute, Netwerk Platteland en Rabobank.
Meer informatie: Rabo Stadslandbouw Award
Gerelateerde artikelen, events & downloads
Reacties
Ik ben uiterst geïnteresseerd in het bevorderen van projecten binnen stadswijken die samenwerking/elkaar helpen en uitwisselen ervaringen m.b.t. tot het opzetten van kleine (min. 1m²) groente- en 'oogst' tuintjes. Vertcaal en/of horizontaal. Wanneer dit in groepsverbanden van telkens minstens 3 deelnemende gezinnen bevordert dit : -cohesie wijk door elkaar te helpen en uitlenen vaardigheden en materialen. -onstaan van het zien van mogelijkheden tot het verbouwen van eigen groente/fruit. -Wellicht een start om gezonder te gaan eten. Zou graag een reactie willen krijgen of het voor dit stadslandbouw event een uitgewerkter plan in te leveren. Ben zelf een aantal jaren bezig met tuinontwerp en aanleg. -