Wij dagen jou uit!
- Artikel
- It giet om
Het thema ‘It Giet Om’, letterlijk ‘Het gaat veranderen’, staat op 14 februari 2019 centraal tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in Leeuwarden. Friesland heeft grote ambities op het gebied van verduurzaming en komt met een aanpak die gericht is op gebiedsontwikkeling. Lever jij de grondstoffen, materialen en gasloze concepten van de toekomst? Heb jij dé oplossing om een toekomstbestendige woningvoorraad te creëren? Dan ben jij de partner die de Provincie Fryslân zoekt.
Het Duurzaam Gebouwd Congres brengt op 14 februari 2019 beleidsmedewerkers, woningbouwcorporaties, ambtenaren, architecten, projectontwikkelaars, installateurs, aannemers, gemeenten en andere belangrijke stakeholders bij elkaar. Vanuit de provincie Fryslân, maar ook ver daarbuiten. Om de unieke opgave van Fryslân versneld in te vullen is innovatie, kennis en samenwerking essentieel. Wij dagen jou uit om mee te doen. Laat Friesland als voorbeeld dienen voor een circulair en gezond Nederland.
Ontdek direct de sponsormogelijkheden van het Duurzaam Gebouwd Congres!
Zoek verder binnen deze onderwerpen
Gerelateerde artikelen, events & downloads
Reacties
Verf ook een groot aandeel heeft in het bouwproces, en dat er nu nieuwe ontwikkelingen zijn op gebied van duurzaam/circulair bouwen. Graphenstone heeft als 1e muurverfsystemen met C2C certificaat welke CO2 gebruiken om te drogen en zijn lucht zuiverend. Bespaar 8,5 kg CO2 per m2 muurverf schilderwerk, bij 1000 woningen is dat al 1200 Ton CO2. De verf is biologisch circulair, heeft 0% VOC en 0% toxische of schadelijke stoffen. Is luchtzuiverend, bacteriewerend en schrobvast klasse 1 dankzij de toevoeging van grafeen. Thermische en elektrisch geleidend en zeer waterdampdoorlatend. Tevens hebben we diverse bijlagen toegevoegd met gegevens van het C2C certificaat, de CO2 emissie én de CO2 opname tijdens de droging, waarbij een negatieve CO2 footprint ontstaat met als resultaat dat de CO2 opname van 3 emmers muurverf gelijk is aan de opname van CO2 door een volwassen boom. Rapporten tonen aan dat het product het milieu niet belast, sterker nog zelfs een negatieve CO2 footprint heeft. De kalk die nodig is voor de productie van Graphenstone, wordt op een ambachtelijke manier gedolven. In de C2C rapportage is goed te zien dat het water dat tijdens de productie wordt gebruikt zuiverder is aan het einde van het proces, dan bij aanvang van het proces. Het product is biologisch circulair omdat het tijdens de droging CO2 opneemt als chemische reactie en weer kalk wordt. De kalk is weer te hergebruiken in verf, of als toevoeging aan kalk/hennep muren of als voeding voor weilanden. Met vriendelijke groet, Klaas Burgler