Zelfs luchtkoeling CO2 vriendelijk
Met een reputatie voor laag energieverbruik is LG’s airconditioner Multi V III erkend door Carbonfund.org vanwege zijn milieuvriendelijke eigenschappen. LG is een van de deelnemers aan de VSK beurs in Utrecht die deze week plaatsvindt in de Jaarbeurs.
LG Electronics (LG) kondigde in december aan dat de Multi V III ’s werelds eerste air conditioner is die een Carbon Free certificatie ontvangt van Carbonfund.org, een Noord Amerikaans autoriteit op het gebied van het effect dat mensen en bedrijven hebben op het milieu.
Carbonfund.org verleent de Carbon Free label op basis van de uitstoot gegenereerd door een product gedurende de levensduur, variërend van de productie en verzending tot gebruik en definitieve verwijdering. De Multi V III Carbon Free erkenning is grotendeels het gevolg van de eigen analyse van LG’s lifecycle analysis (LCA) programma dat streeft naar vermindering van de algehele carbon footprint van het bedrijf.
De Multi V III is ontworpen om zowel milieuvriendelijk als krachtig te zijn. Ondersteund door LG's unieke Inverter technologie, levert de Multi V III een coëfficiënt van prestaties (COP) niveau van 4.6, een van de hoogste COP's in de industrie. De Multi V III stoot daarmee minder CO2 uit dan iedere andere air conditioner; dit helpt mee aan het vertragen van de opwarming van de aarde.
Consumenten in Noord-Amerika hebben aangegeven een zeer sterke interesse in eco-vriendelijke producten te hebben", zegt Hwan-yong Noh, hoofd van LG Electronics Air Conditioning & Energy Solution Company. "We zijn verheugd een product te kunnen aanbieden dat voldoet aan Carbonfund.org 's ongelooflijk hoge normen. Als een totaal HVAC en energie oplossing bedrijf, is LG toegewijd aan het ontwikkelen van producten die zowel technologisch superieur als milieuvriendelijk zijn."
De Multi V III zal vanaf het einde van dit jaar beschikbaar zijn in Noord-Amerika. LG heeft al een stijgende groei laten zien in de “variabele koelmiddelstroom” (VRF) markt van Noord-Amerika; van 4 procent in 2010 naar 8,9 procent in 2011.