'Naar CO2-nul met micro-wkk, pv en accu'
Het verdrag ‘Aan de slag met wonen zonder aardgas’ werd getekend tijdens de Nationale Klimaattop op 26 oktober 2016. In het document staat dat Nederland van het fossiele gas af wil.
Remeha reageert op het verdrag en vindt dat het elektriciteitsnetwerk onvoldoende capaciteit biedt voor de all electric benadering. De leverancier van centrale verwarmingsproducten vindt daarom dat het doel niet moet zijn om te stoppen met gas, maar om schone energie zonder CO2- uitstoot tegen de laagste maatschappelijke kosten te realiseren.
De doelstelling voor eind 2050 is om geen CO2-uitstoot te hebben in de gebouwde omgeving. Remeha stelt de vraag hoe bestaande woningen naar een uitstoot van CO2-nul gebracht kunnen worden, niet op jaarbasis maar continu. Volgens de organisatie moet gekeken worden naar de energiedragers en hoe de energie van de opwekplaats naar de afnemer wordt gebracht. Daarnaast moet volgens de leverancier worden nagedacht over het verschil tussen vraag en aanbod in de zomer en winter.
Micro-wkk, pv en accu
Daarom ziet Remeha een oplossing in een transportsysteem van duurzame energie en een vorm van opslag. De organisatie acht dit mogelijk met micro-wkk [HR-ketel die stroom genereert, red.], pv-panelen en een kleine accu. Met toepassing van de accu wordt de belasting van het elektriciteitsnet met 80% teruggebracht. Geen elektriciteit uit het net betekent ook geen CO2-productie. De techniek wordt inmiddels getest.
Duurzaam gas en elektriciteit
Remeha concludeert dat, wanneer duurzaam gas en duurzame elektriciteit elkaar een hand geven, de CO2-uitstoot naar 0 gaat. Daarnaast zullen de huidige netwerken voldoende draagvlak bieden en kan de stap naar elektrisch vervoer gemaakt worden. Hiermee wordt volgens de leverancier maximale CO2-reductie tegen de laagst mogelijke kosten gemaakt.
Gerelateerde artikelen, events & downloads
Reacties
Ik zou graag willen weten of er een kleine wkk 10KW verwarming met stookolie bestaat
Lees hier mijn reactie: janwillemvandegroep.com/2016/11/..