‘Bekroond MVO-beleid wordt verder aangescherpt’

Amsterdam RAI heeft haar vijfde duurzaamheidsverslag uitgebracht, en viert het eerste duurzaamheidslustrum. Nadat in 2008 maatschappelijk verantwoord ondernemen een prominente plek in de organisatie kreeg, werd het RAI-complex in 2012 voorzien van energiezuinige verlichting en is één van de kernwaarden aangescherpt tot ‘RAI behaalt duurzaam resultaat’.

Het thema van dit vijfde duurzaamheidsverslag is ‘RAI luistert’. Op basis van zeven pijlers heeft een dialoog plaatsgevonden met stakeholders. Dit zijn: energie en klimaat, mobiliteit, water, afval, medewerkers, ketenverantwoordelijkheid en maatschappelijke betrokkenheid.

Toekomst
Hans Bakker, directeur bij Amsterdam RAI, vertelt over de ambities voor de toekomst: “Amsterdam RAI gaat verder op de ingeslagen weg. We zijn ervan overtuigd dat een goed MVO-beleid waarde toevoegt en bijdraagt aan het (commerciële) succes van organisaties.” Een van de ambities is om koploper te zijn op het gebied van duurzaamheid in de congres- en evenementenindustrie.

Bakker: “De veelheid aan initiatieven binnen de RAI en met name de inzet en motivatie van de eigen medewerkers om duurzame resultaten te behalen, sterkt ons in de gedachte dat Amsterdam RAI – ook de komende jaren – een onderscheidende rol in de beurs- en congresindustrie kan spelen.”

Beleid
Het duurzaamheidsbeleid van Amsterdam RAI werd in 2012 bekroond door twee gerenommeerde brancheorganisaties met internationale awards. Ook in de toekomst zet de organisatie hoog in op de verdere verduurzaming, onder andere door het beurscomplex te voorzien van een WKO, zonnepanelen en een city-farm. In oktober 2013 gaat de bouw van een nieuwe congres-, vergader- en kantoorruimte aan de noordzijde van het complex van start.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links