21 bouwstenen voor een duurzaam regeerakkoord

Met het boek Formeren is vooruitzien publiceert Herman Wijffels op 14 september een oproep aan de Haagse politiek om onze samenleving weg te leiden uit crisis en versnippering.

Met 21 concrete stellingen draagt hij bouwstenen aan voor een solide fundament onder een regeerakkoord dat samenhang brengt. Volgens Wijffels, hoogleraar Duurzaamheid en maatschappelijke verandering aan de Universiteit Utrecht, hangen de economische en de ecologische crisis met elkaar samen. Een duurzame regeerkoers zal kunnen bijdragen aan een structureel begrotingsevenwicht.

 

Formeren is vooruitzien is niet alleen gericht op de politiek. Ook de maatschappij moet bewust zijn van de mogelijkheden en de dilemma’s waar we voor staan. Een succesvolle duurzaamheidagenda hangt ook samen met de maatschappelijke rol die banken, woningcorporaties en pensioenfondsen spelen. Wijffels weet lijnen uit te zetten voor een inclusieve benadering van duurzaam beleid. Een duurzame benadering van het regeerakkoord biedt ook mogelijkheden voor de hervorming van de gezondheidszorg, de banenmarkt en het onderwijs.

Wijffels is optimistisch over de mogelijkheid van een duurzame coalitie. Een goede meerderheid van de  partijprogramma’s biedt voldoende aanknopingspunten om tot een toekomstbestendig regeringsbeleid te komen.

Formeren is vooruitzien is een leidraad voor een succesvolle formatie en wil bijdragen aan een vruchtbaar en duurzaam politiek klimaat.

 

Informatie
Formeren is vooruitzien; Bouwstenen voor een duurzaam regeerakkoord
Auteur: Herman Wijffels
Verschijningsdatum: 14 september
Uitgever: VBK Uitgeefgroep/TRNSFRM
Boekuitgave: € 9,95; ISBN: 978 90 202 08610
e-book: € 6,99; ISBN: 978 90 202 0875 7

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links