Whitepaper 'kosten en opbrengsten van BREEAM-NL bij kantoorrenovaties'

bbn adviseurs publiceert een serie whitepapers die inzicht geeft in kosten, opbrengsten en terugverdientijden van diverse duurzaamheidslabels. De eerste is BREEAM-NL bij kantoorrenovaties.

Gebruikers, beleggers en overheid drukken de duurzaamheid van een kantoorgebouw uit in een 'score' of 'label'. Dit heeft geleid tot diverse duurzaamheidslabels zoals GPR en BREEAM-NL. bbn adviseurs publiceert een serie gratis whitepapers die kosten, opbrengsten en terugverdientijden van diverse duurzaamheidlabels inzichtelijk maakt.

Het onderwerp van deze eerste whitepaper is 'Kosten en opbrengsten van BREEAM-NL bij kantoorrenovaties'. Deze whitepaper is kosteloos aan te vragen via bbn.nl

Meerkosten bij renovatie en opbrengsten vanuit exploitatie
De leegstand in de kantorensector is hoog en dat zal de komende jaren alleen maar toenemen. Het accent binnen de kantorenontwikkeling verschuift dan ook van nieuwbouw naar grootschalige renovatie.

De whitepaper maakt per BREEAM-ambitie inzichtelijk wat de investeringskosten zijn voor renovatie. Daarnaast zijn de opbrengsten vanuit exploitatie inzichtelijk gemaakt. Er zijn rekenvoorbeelden en grafieken gemaakt voor kantoren van verschillende afmetingen.

Serie whitepapers 'Verduurzaming bestaande kantoren'
bbn adviseurs geeft een reeks whitepapers uit. Het volgende onderwerp is 'Kosten en opbrengsten van Energielabelsprongen bij kantoorrenovaties'.

Meer informatie en whitepapers opvragen: bbn

Hier kunt u zich ook kosteloos inschrijven voor diverse masterclasses over het verduurzamen van bestaande kantoorgebouwen.

Deel dit artikel

permalink