Gezocht - Gemeenten met ambitieuze inwoners

Energiesprong is op zoek naar gemeenten met ambitieuze inwoners. Tot en met 1 oktober kunnen gemeenten zich inschrijven op het project Lokaal alle lichten op groen. Er is een support door Energiesprong van maximaal 250.000 euro voor vijf experimenten.

De opdracht voor de deelnemende partijen luidt: creëer een coalitie van particulieren en professionele partijen. Binnen deze coalitie moeten zich minimaal 20 eigenaar-bewoners  bevinden die hun woning willen verbouwen naar energieneutraal. 

De 20 renovaties zijn geen doel op zich; door kennis- en productontwikkeling moeten uiteindelijk de lokale marktcondities voor energieneutraal renoveren verbeteren. Daarom zijn ook lokale aannemers, installateurs  en energieadviseurs in deze coalitie vertegenwoordigd.

De steun vanuit Energiesprong komt ten goede aan alle deelnemers, dus beweeg ook uw gemeente actie te ondernemen! 

5 experimenten X 250.000 euro
De lokale coalitie maakt haar eigen activiteitenprogramma voor dit experiment, waarbij de gemeente de rol aanneemt van kwartiermaker. Energiesprong biedt procesondersteuning op basis van dit programma, voor een bedrag van maximaal 250.000 euro.

De lokale coalitie, waarin eigenaar-bewoners een centrale rol hebben, bepaalt hierbij zelf wat ze nodig heeft; Energiesprong daagt hen uit hierin creatief te zijn. Maximaal 5 experimenten zullen worden ondersteund.

Koplopers gezocht
Gemeenten wordt gevraagd een helder plan van aanpak in te dienen waaruit blijkt hoe ze het experiment gaan opzetten. De beste 5 plannen van aanpak ontvangen ondersteuning.

Meer informatie: 'Lokaal alle lichten op groen'

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Energiesprong | Platform31