Duurzaam aluminium

Verhagen Ramen is door het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) gecertificeerd voor het voeren van het DUBOKEUR in de toepassing Buitenkozijnen.

Verhagen Ramen voldoet met haar kozijnen, vervaardigd uit de Prominent SL aluminium legering, aan de strenge eisen die het NIBE aan dit milieukwaliteitskeurmerk stelt.

Een goede samenwerking en harde afspraken met Norsk Hydro maken mogelijk dat binnen een gesloten kringloop een product wordt aangeboden dat voor ten minste 90% uit gerecycled aluminium bestaat.

Uit berekeningen van het NIBE blijkt dat onze Prominent SL legering met een milieubelasting van 0,73 zich kan meten met duurzame bouwproducten als FSC hout.

Wat betekent dit voor de kwaliteit?
Wanneer aluminium wordt gerecycled blijven de eigenschappen van de grondstof behouden. Het materiaal degenereert niet.

Elke kilo secundair aluminium die exclusief voor Verhagen Ramen wordt geproduceerd heeft exact dezelfde samenstelling en kwaliteitsvoordelen als het primair aluminium dat voor onze Prominent profielen wordt gebruikt.

Deze Prominent SL aluminium legering is zuiverder dan vereist in de voorwaarden van het VMRG. Dit betekent dat kozijnen met de Prominent SL legering bij uitstek geschikt zijn voor toepassing in het Nederlandse klimaat met haar hoge luchtvochtigheid en een relatief hoog zoutgehalte in de kustgebieden.

Verhagen Ramen geeft daarom op kozijnen uitgevoerd in Prominent SL aluminium eveneens haar gebruikelijke garantie op oppervlaktebehandeling, inclusief filiforme corrosie.

Meer informatie: Verhagen

Deel dit artikel

permalink