De Science2Business Challenge 2010

Utrechtse onderzoekers worden in de Science2Business Challenge 2010 uitgedaagd om hun onderzoek door een andere bril te bekijken en vanuit het eigen onderzoek een maatschappelijke toepassing te bedenken.

Het thema voor 2010 is duurzaamheid. De Science2Business Challenge heeft als doel de toepasbaarheid van kennis voor de maatschappij te stimuleren. De onderzoeker die de beste duurzame toepassing bedenkt, wint een creatieve wetenschappelijke sabbatical ter waarde van tienduizend euro.

Tijdens de finale op 25 juni 2010 zullen drie finalisten, onder leiding van Herman Wijffels, hun idee presenteren voor een deskundige jury.

Jury
De finale zal plaatsvinden tijdens het Science2Business Symposium. Duurzaam ondernemer Ruud Koornstra, bedenker van onder andere de Pharox-ledlamp, Hjalmar van Raemdonck ondernemende wetenschapper en oprichter van Ephicas en Marko Hekkert hoogleraar Dynamiek van Innovatiesystemen aan de Universiteit Utrecht zullen tijdens het symposium hun visie op duurzame innovatie en ondernemerschap geven.

Positieve bijdrage
"De zichtbaarheid en maatschappelijke toepassing van wetenschappelijk onderzoek worden steeds belangrijker." zegt Klaas van Egmond, hoogleraar Milieukunde aan de Universiteit Utrecht en nauw betrokken bij de de Science2Business Challenge.

"Duurzaamheid is bovendien een belangrijk thema voor Utrecht. Met dit initiatief van UtrechtInc zal een positieve bijdrage geleverd worden aan de zichtbaarheid van het duurzame onderzoek binnen de kennisinstellingen."

Meedoen
Onderzoekers kunnen meedoen aan de Challenge door het beantwoorden van vijf vragen. De inzendingen moeten uiterlijk 16 juni 2010 binnen zijn. De Science2Business Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door het Utrechtse K.F. Hein Fonds, de Utrecht Holdings, TechnoPartner en SIFE Utrecht.

Meer informatie over de Science2Business Challenge

Deel dit artikel

permalink