Rotterdam Collectief biedt ruimte voor bewuste ondernemers

Midden op het Stadhuisplein in Rotterdam, gehuld in het rumoer van café's en de Lijnbaan heet het Rotterdam Collectief zich gevestigd.

Op de vierde verdieping van een voormalig leegstaand pand wordt een grote ruimte beschikbaar gesteld voor elf ondernemers, zzp-ers en kleine bedrijfjes. De deelnemers blijven zelfstandig maar zijn geïnteresseerd in krachten bundelen en samenwerken aan maatschappelijk bewuste opgaven. Faciliteiten worden gedeeld waardoor het financieel erg voordelig is voor de deelnemers, een welkome verlichting nu ook duurzame bedrijfjes het moeilijk hebben.

Na vier jaar van werken aan het idee en het concept is het collectief eindelijk een feit. Mede-initiator Tom Bosschaert zegt: "We willen écht duurzaam werken op een integrale manier. Dat vereist goede samenwerking en gedegen procesvorming en een grote diversiteit aan kennis. Hier kunnen we de krachten bundelen om dat voor elkaar te krijgen met jong talent. We waren op zoek naar een nieuwe manier van werken, gebaseerd op de netwerkgeneratie en plezier hebben in het werken met anderen."

Nu na jaren van passen en meten zit het collectief op een schitterende locatie. Bosschaert: " We krijgen steun vanuit de gemeente en verscheidene instellingen omdat ze zien dat het belangrijk is om verder te kijken dan de eigen voordeur. En dat is precies wat we doen."

Nog enkele plaatsen vrij
Verscheidene bedrijven zijn al lid van het Collectief. Except, adviesbureau voor duurzaamheid en architectuur en stedenbouw, de game studio Sparpweed en VosBrenner Grafisch Ontwerp. Het collectief gaat officieel van start in 2010, maar de ruimtes zijn nu al beschikbaar voor inrichting.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Voor meer informatie kijk op de projectpagina van het collectief: http://www.except.nl/consult/RotterdamCollectief/

Deel dit artikel

permalink