Op donderdagochtend 28 februari 2019 stond een Duurzaam Gebouwd seminar in het teken van Gezonde Gebouwen op de Kromhoutkazerne in Utrecht. Het verslag van deze ochtend leest u hier. Download hier de presentaties van.
Chiel Runsink
Sven Evertz
Peter Buurman & Bastiaan Beerens
Noud Paes
Beoordeling
7.7
Totaalimpressie bijeenkomst
8.0
Organisatie
7.3
Inhoudelijk programma
8.2
Locatie
7.0
Aansluiting op kennisbehoefte
6.3
Interactie
73
Aantal deelnemers
83%
Aanbevelingspercentage
7.4
Dagvoorzitter
8.0
Presentatie Sven Evertz
7.7
Presentatie Peter Buurman, Bastiaan Beerens
7.6
Presentatie Noud Paes
Fotoverslag
Programma
Tijd | Programmaonderdeel |
---|---|
09:00 uur | Registratie & Ontvangst met koffie & thee en iets lekkers |
09:30 uur | Welkom op locatie en een marktschets door de dagvoorzitter Marc Kooij, Chiel Runsink |
10:00 uur | Milieu, gezondheid en mensen Sven Evertz (Antea Group) Er is steeds meer aandacht aan het thema “gezonde werkomgevingen”. Echter gezondheid staat ook in nauw verband met milieukundige aspecten. Hoe zijn deze 2 elementen aan elkaar verbonden? Wat is impact op, en relatie van milieu- en gezondheidskundige met een werkomgeving? Hoe worden specifieke risico’s beoordeeld? Welke instrumenten zijn er om dit continue te volgen, analyseren en te verbeteren? Aan de hand van zijn onderzoeksveld en praktijkkennis worden toepassingen besproken en het de nut en noodzaak benadrukt waarom dit onderwerp niet meer weg te denken is in de werk- en leefomgeving. Download presentatie |
10:30 uur | Hoe krijg je het eerste volledig WELL gecertificeerde kantoor van NL? Peter Buurman, Bastiaan Beerens Aandacht voor het welbevinden van de gebouwgebruikers staat hier voorop met als achterliggende gedachte: ben je werkzaam in een prettige omgeving, dan komt dat automatisch ten goede aan de prestaties. Opdrachtgevers Pleijsier Bouw / Borghese legden de lat hoog. Er werd gekozen voor de BREEAM certificering ‘Outstanding’ en daarnaast ook nog eens voor ‘Gold’ middels het Amerikaanse certificeringssysteem WELL, dat de nadruk legt op de gezonde werkomgeving voor de gebouwgebruiker. Dit systeem kan worden gezien als een uitbreiding op LEED en BREEAM. Hoe verloopt dit proces? Welke rol heeft de gebruiker? Waarom kiezen zij voor Well? Al deze vragen zullen beantwoord worden in deze duo presentatie. Download presentatie |
11:00 uur | Bouwen voor een veerkrachtige wereld Noud Paes (Paul de Ruiter Architects) Unilever investeert in een Global Foods Innovation Centre van 18.000 m2 voor gezonde en duurzame voedingsinnovaties. Het gebouw heeft de maximaal haalbare duurzaamheidcertificering, het BREEAM-NL Outstanding certificaat. Door het slim integreren van diverse innovatieve technieken die bijdragen aan de gezondheid van de omgeving en de gebruikers wordt dit een zeer toekomstbestendig, duurzaam en gezond gebouw waarin gebruikers centraal staan. Dankzij diverse innovatieve technieken en een efficiënte indeling die beweging en ontmoeting stimuleert, draagt het Unilever daarnaast bij aan de gezondheid en het welzijn van de omgeving en de medewerkers en gebruikers van het gebouw. Het project wordt toegelicht door Marlous Vriethoff van Paul de Ruiter architecten. Download presentatie |
11:30 uur | Napraten met koffie & thee en iets lekkers |
12:15 uur | Rondleiding - alleen op voorinschrijving |