Webshop ontvangt BREEAM-certificaat voor distributiecentrum

Voor zijn nieuwe distributiecentrum in Waalwijk heeft Bol.com het BREEAM-NL Nieuwbouw & Renovatie Outstanding-certificaat ontvangen. 

Met dit ontwerpcertificaat laat de webshop zien de meest duurzame retail-distributiecentrum van Nederland te bouwen. Bij het ontwerp hiervan zijn onder meer de volgende oplossingen toegepast:

Ook tijdens de bouw is het streven om de impact van het bouwproces op het milieu zo veel mogelijk te minimaliseren door verregaande afvalscheiding in verschillende afvalstromen en milieuvriendelijk materiaalbeleid voor materialen die op de bouwplaats gebruikt worden.

De bouw van het nieuwe distributiecentrum op bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk neemt ongeveer een jaar in beslag. In de daaropvolgende maanden vindt de installatie van alle logistieke systemen plaats. De grond, het pand en de apparatuur komen in eigen beheer van Bol.com. Docdata, de huidige fulfilment-partner van Bol.com, draagt op de nieuwe locatie eveneens zorg voor het personeel en de dagelijkse leiding.

De bouw van dit distributiecentrum is in februari van start gegaan. De oplevering vindt naar verwachting in de tweede helft van 2017 plaats. Bij de opening beslaat het gebouw circa 50.000 m2 aan grondoppervlakte, wat gelijk staat aan ongeveer 8 voetbalvelden en 135.000 m2 aan vloeroppervlakte.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Waalwijk, Noord-Brabant