Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards beloont koplopers

Het nieuwe initiatief de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards beloont koplopers in de bouw, die laten zien dat goede samenwerking de sleutel is tot succesvolle projecten. Gemeenten, regio’s, corporaties en bouwpartijen kunnen zich aanmelden voor deze awards.

Doel van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards is de verkiezing van de beste samenwerking op het gebied van duurzaam bouwen in Nederland vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Vooraanstaande bouwers die hun ambities waarmaken strijden om winnaar te worden van de awards. Op 3 februari 2014 vindt de uitreiking plaats, door staatssecretaris Wilma Mansveld.

Het initiatief wordt georganiseerd door W/E adviseurs. Verschillende organisaties betuigen hun steun voor het initiatief, waaronder de provincie Utrecht, Bouwend Nederland, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Kennisplatform Duurzaam Gebouwd.

GPR Gebouw
Deelnemers aan de awards dienen een inhoudelijke motivatie in en zetten zoveel mogelijk duurzame projecten op de kaart, door middel van GPR Gebouw. Met deze prestatiesoftware wordt duurzaamheid van nieuwbouw en bestaande bouw in Nederland zichtbaar en kan de jury de duurzaamheidsprestaties vergelijken.  

Vakjury
De inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury uit verschillende sectoren in de bouw, geleid door voorzitter Anke van Hal, hoogleraar Sustainable Building & Development aan de Business Universiteit Nyenrode en aan de TU Delft. Mevrouw van Hal is tevens expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd.

Verder hebben een aantal bekende namen uit de sector zich verbonden aan de awards, als ambassadeurs; Jacqueline Cramer, hoogleraar Duurzaam Innoveren Universiteit Utrecht, Berend de Vries, wethouder Tilburg en Jeroen Nobel, wethouder Haarlemmermeer.

Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden is te vinden op de officiële website van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen