Verbeterd energielabel dankzij aluminium raam- en deursysteem
- Project
- Renovatie & Transformatie
- Gebouwschil
De oplevering van 270 gerenoveerde appartementen van wooncomplex Weezenhof staat voor oktober 2013 gepland. Het energielabel van de appartementen is ingrijpend verbeterd, naar A. Naast de sprong in het label kregen de gevels een eigentijdse uitstraling toebedeeld. Belangrijke eis bij de uitvoering van het project was dat de gebruikte materialen voor 90% gerecycled moesten zijn.
Twee aluminium raam- en deursystemen van systeemhuis Reynaers leveren een belangrijke bijdrage aan de verbetering van het energielabel, dat woningcorporatie Talis voor Weezenhof wil bereiken. Het in Weezenhof toegepaste aluminium raam- en deursysteem CS 68 en het schuifsysteem CP130 ontvingen van het NIBE het DUBOkeur.
Edgar van Ginkel, directeur van Reynaers, vertelt trots te zijn op de behaalde keurmerken: “Duurzaamheid en energieneutraal bouwen spelen een belangrijke rol in onze productontwikkeling. Diverse systemen beschikken al over internationale labels zoals Minergie, maar in Nederland is dat label minder bekend.”
Foto: Gevel gerenoveerd appartementencomplex Weezenhof Nijmegen (Door: Hennie Raaijmakers)
Volgens van Ginkel toont Reynaers met het behalen van het DUBOkeur aan dat "met deze aluminium systemen een perfecte invulling gegeven kan worden aan de wens van veel woningbouwverenigingen om de energielabels van hun bestaande voorraad woningen te verbeteren."
Beperking overlast
Bij de renovatie van Weezenhof zijn de werkzaamheden uitgevoerd terwijl de appartementen nog bewoond waren. De overlast moest daarom tot een minimum beperkt blijven.
Foto boven: Overhandiging DUBOkeur, met van links naar rechts: Jos Evers (Plegt-Vos), Sietse Jager (Talis), Edgar van Ginkel (Reynaers), Wilco Soyer (P. van Hoesel)
Gerelateerde artikelen, events & downloads
Reacties
Het is mooi dat Reynaers met het DUBOkeur kan aantonen dat haar kozijnen duurzaam zijn en daarmee voor de opdrachtgever een extra waarde creërt. Hetgeen in dit artikel geschreven wordt over wat DUBOkeur aantoont, klopt echter niet. In het artikel staat dat het DUBOkeur een perfecte invulling geeft aan de wensen van woningbouwverenigingen om energielabels van de bestaande voorraad te verbeteren. Het keurmerk bewijst dat de kozijnen op materiaalgebied milieutechnisch tot een van de beste keuzes behoren in hun toepassing. Dit keurmerk zegt echter niets over de isolatiewaarde van het kozijn en daarmee ook niet over het energielabel dat met de kozijnen kan worden bereikt.
Geachte mw. Naber, Hartelijk dank voor uw interesse in dit nieuwsbericht en uw opmerking. Inmiddels heb ik het citaat wat verduidelijkt, zodat beter wordt weergegeven wat het keurmerk wel en niet bewijst.
Met vriendelijke groet,
Marvin van Kempen