Van ambitie naar BREEAM-NL certificaat met toolbox

De onlangs gelanceerde BREEAM-NL Nieuwbouw Toolbox neemt gebruikers stapsgewijs mee van een duurzaamheidsambitie voor een nieuwbouwproject naar een BREEAM-NL certificaat. De tool is zowel geschikt voor personen die geen kennis hebben van de certificeringsnorm als voor BREEAM-NL Experts en Assessoren.

De webapplicatie werd uitgebracht door de Dutch Green Building Council, met als belangrijke functies de QuickScan en Ambitietool. Hiermee kunnen gebruikers, door meerkeuzevragen te beantwoorden, een inschatting maken van de ambities voor een nieuwbouwproject, met betrekking tot een BREEAM-NL certificering.

Vergelijking scenario’s
Daarnaast kunnen gebruikers een vergelijking maken tussen maximaal drie verschillende duurzaamheidsscenario’s binnen een project. Hiermee wordt duidelijk welke invloed verschillende onderdeelscores op de totaalscore. Verder is het mogelijk om ambities te vergelijken met een reeds gecertificeerd project.

Assessment
Ook de zogenaamde Pre-AssessmentTool en Assessment Tool zijn beschikbaar in de webapplicatie. Eerstgenoemde tool laat gebruikers de duurzaamheidsprestaties van een nieuwbouwproject berekenen. Streeft men naar een BREEAM-NL certificaat, dan kan het pre-assessment worden omgezet naar een formeel assessment met de AssessmentTool.

Indienen en uitreiking
Een BREEAM-NL Assessor kan het definitieve gevalideerde eindrapport indienen bij de DGBC. Vervolgens volgt de uitreiking van het certificaat, na kwaliteitscontrole en goedkeuring.

Toolbox
De BREEAM-NL Nieuwbouw Toolbox is te vinden op de website van de Dutch Green Building Council.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council