Grote investering tenderregeling Topsector Energie

Op 2 juli 2013 is de subsidieregeling voor energieprojecten binnen de Topsector Energie gepubliceerd in de Staatscourant. De minister van Economische Zaken investeert € 53,55 miljoen in de tenderregeling voor de Topsector Energie. De Topsector Energie zet zich in voor schone en efficiënt opgewekte energie en creëert economische kansen.

Naast twaalf nieuwe tenders, onder andere voor bio-energie, zonne-energie en energiebesparing in de gebouwde omgeving, is er een tender beschikbaar voor STEM. Dit is het sociale innovatieprogramma van de Topsector Energie. Ook is er een aanpassing en nieuwe openstelling van de al bestaande subsidieregeling voor smart grids gepubliceerd.

Ten slotte is er een kleine wijziging van de bestaande subsidieregeling voor wind op zee gepubliceerd, dat het totaal aantal tenders voor Topsector Energie op vijftien brengt.

Voorwaarden
Een van de voorwaarden voor een subsidieaanvraag is dat de aanvrager een in Nederland gevestigde deelnemer is. Daarnaast moet de aanvrager binnen een samenwerkingsverband werken, waarbij de samenstelling, inhoud en doelstellingen van een dergelijk verband verschillen per tender.

De projecten worden beoordeeld op kwaliteit; men kijkt naar welke projecten het meeste bijdragen aan de doelstellingen van het programma. Per type project is een subsidieplafond en openstellingsperiode vastgesteld.

Op de website van Agentschap NL vindt u een volledig overzicht van de tenders en extra informatie over de Topsector Energie.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)