Eerste Cradle to Cradle versie 3.0 certificaat behaald

Desso heeft voor een groot deel van zijn commerciële en residentiële tapijtproducten een Cradle to Cradle versie 3.0 certificaat gekregen. Dit is de eerste keer dat versie 3.0 van de Cradle to Cradle Certified Product Standard werd uitgereikt. 

Een aanzienlijk deel van de commerciële tapijttegels als commercieel en residentieel kamerbreed tapijt bereikte de status van Cradle to Cradle Certified Brons. Alexander Collot d’Escury, CEO van Desso, is blij met het nieuws: “We zijn verheugd dat we het eerste bedrijf ter wereld zijn dat producten onder versie 3.0 gecertificeerd heeft. Dit motiveert ons om door te gaan met het ontwikkelen van producten die bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid en welzijn van mensen en die tegelijkertijd een positieve invloed hebben op het milieu.

De officiële certificaten werden aan d’Escury en zijn team overhandigd door Roy Vercoulen, Vice President Europa van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Bridgett Luther, President van het instituut: “Als Products Innovation Institute zijn we blij dat Desso, als een van de eerste pioniers op het gebied van Certified Cradle to Cradle producten, de overgang heeft gemaakt naar de nieuwste versie van het certificaat. We waarderen Desso’s toewijding aan het maken van producten die een positieve invloed hebben op de menselijke gezondheid en het milieu”.

Versie 3.0
Nieuw aan versie 3.0 van de Cradle to Cradle Certified Product Standard is het bronzen certificaat van certificatie, waardoor er een logischere route naar productoptimalisatie is ontstaan. Toevoeging van dit niveau betekent dat er momenteel 5 niveaus van certificatie zijn: Basis, Brons, Zilver, Goud en Platina.

Foto: Overhandiging C2C-certificaat 3.0
Alexander Collot d'Escury en Roy Vercoulen

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Tarkett BV