Bouw duurzaam bedrijfspand Nature’s Pride officieel van start

Woensdag 20 februari is de bouw van het nieuwe bedrijfspand voor Nature’s Pride officieel van start gegaan. In aanwezigheid van burgemeester J. van der Tak en wethouder T.A.M. Duijvestijn van gemeente Westland is de ‘eerste’ paal geslagen.

Nature’s Pride is één van Nederlands grootste importeurs van exotisch fruit. Het concern neemt verantwoordelijkheid voor de impact die de bedrijfsactiviteiten hebben op de samenleving en het milieu. De bouw van het nieuwe onderkomen,  een ontwerp van architect Paul de Ruiter, markeert een volgende mijlpaal in dit streven: het wordt namelijk een van de meest duurzame bedrijfspanden van West-Europa.

Doelstelling is een gebouw te realiseren dat energieneutraal is en dat een sterk verminderde CO2-uitstoot heeft. “Zeker binnen de AGF-sector is zo’n hoge ambitie uniek. Door het innovatief toepassen van diverse technieken zijn er out of the box-oplossingen gecreëerd om een uiterst duurzaam resultaat te bereiken. Aangezien voor dit type gebouwen normaliter geen BREEM-NL certificaat kan worden afgegeven, is een speciale Bespoke-procedure gevolgd. Resultaat: we stevenen af op BREEAM-NL Excellent.” aldus procesmanager Daniel de Witte van DWA, dat bij de nieuwbouw betrokken is als adviseur duurzaamheid, technische installaties en subsidies.

Als alles volgens plan verloopt wordt het nieuwe pand in november 2013 opgeleverd.

Bron: DWA
Beeld: Architectenbureau Paul de Ruiter

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DWA

Links