Warmte-experiment voor de camera

Een woonboot is gebouwd op twee betonnen bakken. Bij een bak is de vloer in de fabriek al geïsoleerd met wol. De vloer boven de andere bak is niet geïsoleerd. De bewoners voelen echter geen verschil tussen beide vloerdelen. Ook met een thermografische camera is geen verschil te zien. Wel is een koude baan te zien waar de betonnen randen van de beide bakken tegen elkaar aan zitten.

De bewoners willen graag de vloer warmer hebben. Zij vragen zich af of TONZON wel verschil kan maken.  

Duidelijk warmer
Het experiment wordt uitgevoerd voor de TV camera.  Enkele banen wol worden verwijderd en vervangen door Thermoskussens.  Nu ontstaat er wel verschil. De banen met Thermoskussens zijn duidelijk warmer dan de met wol geïsoleerde banen. Ook onder het nog niet geïsoleerde deel is een stuk voorzien van Thermoskussens.  Ook daar ontstaat een duidelijk verschil.

Tweede succes
De bewoner heeft zelf de buizen onder de vloer al geïsoleerd met gewone buisisolatie. Deze worden omwikkeld met TONZON Bandagefolie die de verdere uitstraling van warmte tegengaat. De bewoners melden spontaan  dat het warme water nu veel heter bij de tappunten aankomt. Het omwikkelen is gefilmd met een infraroodvideocamera. Dus ook hier laat TONZON zien verschil te kunnen maken. Het experiment wordt zaterdag 19 januari om 9.30 uur uitgezonden bij RTL4 in het programma Wist Je Dat?

Verschil
Eerder liet TONZON al zien duidelijk het verschil te kunnen maken bij gewone houten en betonvloeren, bij vloeren met vloerverwarming en bij vloeren met luchtverwarming. De video over de unieke dubbele aanpak van de kruipruimte is op YouTube al meer dan 105.000 keer bekeken. Het opmerkelijke effect van de TONZON aanpak verklaart ook de vele positieve reacties van gebruikers en uitspraken die worden gedaan in interviews bij onder andere Dagblad Metro, Duurzaam Bouwloket en het blad van de Vereniging Eigenhuis. 

Klus je Rijk
TONZON is hoofsponsor van het programma Klus je Rijk, waarin drie gezinnen met elkaar strijden wie zijn huis het energiezuinigst kan maken. De deelnemers mogen gratis gebruikmaken van TONZON isolatiematerialen. Het programma wordt in acht delen uitgezonden bij RTL4. Komend weekend is de derde aflevering. Zaterdag om 16.25 uur, met de herhaling op zondag om 12.25 uur. De kijkers kunnen gratis 50 m2 TONZON vloerisolatie winnen, compleet aangebracht en wel.  Ook Duurzaam Gebouwd verleent haar medewerking aan dit programma.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Tonzon

Links