Start bouw hoofdkantoor

Gisteren vond de feestelijke ‘start bouw’-viering plaats van het nieuwe Avery Dennison hoofdkantoor en het Research & Development Centre voor haar European Materials Group in Leiden Bio Science Park.

OVG Real Estate breidt met deze ontwikkeling haar ervaring op het gebied van duurzame onderzoeksgebouwen uit. OVG Real Estate ontwikkelt op dit moment ook voor Danone een R&D centre in Utrecht.

Nummer 1 research park van Nederland
De genodigden van de ‘start bouw’-viering werden verwelkomd door Coen van Oostrom (CEO OVG Real Estate). Het programma bestond verder uit bijdragen van Guido Landheer, directeur Topsectoren & Industriebeleid bij Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, E.M. Timmers-van Klink, burgemeester van Oegstgeest en Angelo Depietri, vice-president en algemeen directeur Avery Dennison Materials Group Europe.

“OVG wil koploper zijn, ook in de ontwikkeling van duurzame Research & Development centra. We zijn trots om het hoofdkantoor en het R&D centre voor Avery Dennison Materials Group Europe te mogen ontwikkelen. Het is niet alleen een belangrijk project voor het Leiden Bio Science Park maar ook voor de Nederlandse economie”, aldus van Oostrom.

Het Avery Dennison Materials Group Europe's hoofdkantoor en R&D centre, ontworpen door architect Paul de Ruiter, bevindt zich in het Leiden Bio Science park, het nummer 1 research park van Nederland dat internationale bekendheid geniet. Het Bio Science Park ligt langs de A44 met Schiphol, Leiden, Den Haag en Amsterdam binnen handbereik.

Very Good
Het project streeft naar een BREEAM-NL Very Good certificaat. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van een warmte-koude-opslag (WKO), lichtmanagement door gebruik van bewegingssensoren, hittebestending glas en een sedum dak. De uitvoering is in handen van J.P. van Eesteren. FGH Bank heeft het project gefinancierd. De oplevering van het 12.000 m2 grote project staat gepland voor 2014. In dit project bundelt Avery Dennison Material Group’s Europees hoofdkantoor en alle Research en Development activiteiten. Door de samenvoeging van de R&D activiteiten, tezamen met haar marketing, sales en service teams wil Avery Dennison haar klanten beter van dienst zijn.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door EDGE Technologies

Links