Schoolwedstrijd ter inspiratie van opening Duurzame experience paviljoens Park 20|20

Op 31 mei worden het Biologisch en het Technische paviljoen op Park 20|20 officieel geopend. Deze paviljoens zijn de nieuwe huisvesting van het 20|20 Experience Center - waar kennis en kunde over Cradle to Cradle samenkomen - Parkcafe GROEN en het kantoor van Delta Development Group.

Park 20|20 organiseert, samen met de katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp (KSH), het Natuur- en Milieucentrum Haarlemmermeer (NMCH en de gemeente Haarlemmermeer, een serie masterclasses in wedstrijdvorm. De wedstrijd mondt uit in de uitreiking van de eerste KidZ SHARE Award 2012. De KidZ SHARE Award is een nieuw initiatief – met goedkeuring van de Founders van SHARE, van Park 20|20 (www.park2020.com) en de gemeente Haarlemmermeer – om ook scholieren te betrekken bij duurzame projecten in de regio. Jongeren ervaren de komende twee weken wat duurzaamheid allemaal inhoudt. Park 20|20 was dit jaar de winnaar van de SHARE Award. Op 31 mei wordt de KidZ SHARE award uitgereikt.

 

KidZ SHARE Award

De start van de duurzaamheidscompetitie is op 16 mei. Op 21 en 23 mei zijn er masterclasses georganiseerd voor de jongeren. Die op 25 mei moeten uitmonden in tien presentaties door de scholieren aan de jury die bestaat uit Coert Zachariasse (directeur / eigenaar Delta) en Rob van de Broek (Commercieel directeur) van Delta Development Group / Park 20|20 en wethouder Duurzaamheid, John Nederstigt. Een aantal dagen na de nominaties wordt de winnaar gekozen door de jury, met uitbreiding van de wethouder Economie, Arthur van Dijk en William McDonough.

Op 31 mei is de KidZ SHARE Award uitreiking en houdt William McDonough, de Amerikaanse architect die ook Park 20|20 ontworpen heeft, een inspiratiesessie voor de scholieren en een presentatie. Hij is samen met Michael Braungart de bedenker van de Cradle to Cradle filosofie.

 

SHARE

SHARE staat voor Sustainable HAarlemmermeer Real Estate; duurzaam ondernemen in de gemeente Haarlemmermeer. Het gaat tijdens SHARE niet om praten, maar vooral ook om doen, de founders van SHARE willen ieder jaar voorbeelden in uitvoering zien en daar is de SHARE Award voor.

 

De founders van SHARE bestaan uit: Bouwland, Dura Vermeer, Gemeente Haarlemmermeer, Rabobank Regio Schiphol, Schenk Makelaars, SADC en Schiphol Real Estate.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links