Grontmij adviseert bij ontwerp Watercampus in Leeuwarden

De Watercampus in Leeuwarden breidt uit met een nieuw gebouw, voorzien van laboratoria en kantoren. Grontmij adviseert opdrachtgever Gemeente Leeuwarden op het gebied van installatietechniek, brandveiligheid en bouwfysica. Tevens is Grontmij geselecteerd als adviseur Duurzaamheid.

Bij de uitbreiding van de Watercampus speelt duurzaamheid een zeer belangrijke rol. De Watercampus draagt bij aan het realiseren van het duurzaamheidbeleid van de provincie Friesland en de gemeente Leeuwarden en is het voorbeeldproject voor andere initiatieven in de regio. Grontmij adviseert op het gebied van duurzaamheid, met als doel om tot een BREEAM Excellent certificaat te komen. BREEAM is een gecertificeerde methodiek voor het meten van de duurzaamheid van gebouwen.

 

Toonaangevend technologiecentrum

De Watercampus is een toonaangevend internationaal technologiecentrum en bestaat uit het kennisinstituut Wetsus en ongeveer twintig andere waterbedrijven. Leeuwarden heeft de ambitie uit te groeien tot dé Europese hoofdstad op het gebied van watertechnologie. De Watercampus biedt huidige en toekomstige generaties wetenschappers en ondernemers alle voorwaarden om kennis te bundelen en innovatie mogelijk te maken.

 

NRGBattle

In maart zijn de gemeente Leeuwarden en Grontmij dagwinnaar geworden van de NRGBattle met de Watercampus  als case. De NRGBattle is een jaarlijkse (inter)nationale studentencompetitie op het gebied van energie. De studenten werkten aan een oplossing voor een duurzame waterketen in het Watercampusgebouw, waarbij het overschot aan energie wordt gebruikt voor het reinigen van water. Grontmij gaat kijken hoe de innovatieve ideeën van de studenten gebruikt kunnen worden in het echte ontwerp voor de Watercampus.

 

Over Grontmij

Grontmij is een toonaangevend duurzaam ontwerp-, advies- en managementbureau dat actief is in vier business lines: Planning & Design, Transportation & Mobility, Water & Energy, Monitoring &Testing.

Duurzaamheid is de kern van het bedrijf en vormt de waarde-propositie voor haar klanten. Grontmij is het op drie na grootste advies- en ingenieursbureau in Europa met bijna 300 kantoren verspreid in de regio en nog eens 50 elders in de wereld. Het bedrijf biedt werk aan meer dan 11.000 professionals over de hele wereld.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Grontmij Nederland B.V.

Links