BREEAM-NL 'Excellent' voor Scholtens Projecten

Scholtens Projecten heeft van de Dutch Green Building Council (DGBC) een BREEAM-NL Nieuwbouw ontwerpcertificaat met vier sterren ontvangen, ofwel de score ‘Excellent’, voor de ontwikkeling van het nieuwe kantoorcluster ‘Westfriese A7 kantoorlocatie Geert Scholtens’ in Wognum.

Het achtste ‘Excellent’ certificaat in Nederland is op 16 februari jl. uitgereikt op een symposium van het Platform Duurzame Huisvesting, in de Brabanthallen te Den Bosch.

Ontwerp
Het gebouw van Scholtens, aan de snelweg A7, meet ruim 6.000 m² en kenmerkt zich door een zeer duurzaam ontwerp. De beoordelingsmethode BREEAM-NL Nieuwbouw is hierbij leidend geweest.

Het gebouw heeft onder meer een warmte- en koudeopslag, driedubbel glas, een mos-sedum dak, atrium, waterbesparende maatregelen voor de toiletvoorzieningen en slimme installaties met aanwezigheidsdetectie en daglichtregelingen.

Aantrekkingskracht
In de visie van Scholtens Projecten dragen optimale werkomstandigheden bij aan prestaties van werknemers. Daarom is er voor BREEAM-NL als leidraad gekozen.

Scholtens Projecten verwacht dat dit eerste ‘Excellent’ certificaat voor een gebouw boven het Noordzeekanaal een extra aantrekkingskracht vormt voor potentiële huurders, die duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vinden.

Kwaliteitsstandaard
BREEAM-NL is de eerste Nederlandse gecertificeerde beoordelingsmethode om onafhankelijk de duurzaamheid van gebouwen te bepalen. Het systeem maakt gebruik van kwalitatieve weging; als totaalscore krijgt een gebouw 1 tot 5 sterren, ofwel één van de volgende waarderingen: Pass, Good, Very Good, Excellent of Outstanding.

Het te ontwikkelen kantoor is een ontwerp van architectenbureau Inbo uit Drachten. Het is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met BenR adviseurs voor duurzaamheid, Bartels ingenieursbureau, Installatieadviesbureau AIJ Jansen, enkele potentiële huurders en Scholtens Bouw.

Voor meer informatie: kijk op de website

Deel dit artikel

permalink