Verduurzaming kantoorgebouw UNETO-VNI

Voor de verduurzaming van het uit 1977 daterende kantoorpand van UNETO-VNI in Zoetermeer, hebben eigenaar Motonic Investments en Eneco onlangs een EnergiePrestatieContract (EPC) afgesloten op basis van de 'Label Leap' methode.

Financiering
Het gaat om één van de eerste EnergiePrestatieContracten voor commercieel vastgoed die in Nederland zijn afgesloten. Ook de financiering van de aanpassingen wordt door Motonic en Eneco voor hun rekening genomen. De uitvoering is in handen van Moneco en Eneco.

Label Leap
Het EnergiePrestatieContract is gebaseerd op de 'Label Leap' methode van Moneco en voorziet direct in een forse besparing op energiekosten.

Verdeling
In het contract zijn afspraken gemaakt over de verdeling van de opbrengsten van de energiebesparing tussen huurder en eigenaar. Dit was voorheen vaak een groot obstakel bij het verduurzamen van kantoren, want de besparing op de energiekosten komt meestal direct ten goede aan de huurder of gebruiker, terwijl de eigenaar de investering betaalt om die energiebesparing mogelijk te maken.

Aanpak
Titia Siertsema, algemeen directeur van UNETO-VNI:"Als branchevereniging vinden we het belangrijk dat de maatregelen voor ons eigen kantoorpand, als een van de eersten in Nederland, door middel van een EnergiePrestatieContract wordt verduurzaamd.”

Meer informatie over de Label Leap methode

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door UNETO-VNI