Energieleverend passiefhuis in Rijssen

Vrijdag 14 oktober jl. is het hoogste punt bereikt van het eerste energieleverende passiefhuis in Rijssen. In de houtskeletbouw buitenwanden van deze 2/1 kap is maar liefst 24 cm. isolatie verwerkt.

In de afbouw zal aan de binnenzijde een installatiespouw worden gemonteerd met nog eens 10 cm. isolatie. Het buitenspouwblad zal traditioneel gemetseld worden. Op deze woning zullen 15 Schüco zonnepanelen jaarlijks ca. 3500 kWh stroom opwekken.

Het project wordt gerealiseerd door Villa Nova Bouw n is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de provincie Overijssel. Villa Nova Bouw is een in Rijssen (Twente) gevestigde aannemer die met een aantal vaste, voornamelijk Duitse, onderaannemers en leveranciers werkt.

In Duitsland is het energiezuinig bouwen en het passief bouwen in het bijzonder veel verder doorontwikkeld dan in Nederland. Er worden bijvoorbeeld vrijwel geen nieuwe huizen meer gebouwd zonder kozijnen met 3-laags hoogrendementsglas.

Door de grensoverschrijdende werkwijze kan Villa Nova betaalbare passiefhuizen bouwen die niet of nauwelijks duurder zijn dan traditioneel gebouwde Nederlandse villa’s. Een energiezuinig passiefhuis heeft een jaarlijkse energiebehoefte t.b.v. ruimteverwarming van slechts 1,5 m3 gas ofwel 15 Kwh per m2!

Meer informatie: www.isomax.nl

Deel dit artikel

permalink