Twaalf energieneutrale huurwoningen in Borger

Woningcorporatie Lefier in Drenthe levert twaalf sociale huurwoningen die energieneutraal zijn. De Ecocredowoningen produceren even veel stroom als dat een gemiddeld gezin gebruikt. Gemiddeld is dat ongeveer 3.500 kWh aan elektriciteit.

De woningen zijn geïsoleerd, hebben vloerverwarming, een warmtepomp en zonnepanelen. Enkele bewoners zijn al in hun nieuwe woning getrokken en begin september wordt de rest opgeleverd. De huurprijs exclusief servicekosten varieert tussen de 620 en 650 euro.

Indeling hoek- en tussenwoning
Lefier levert twee verschillende typen Ecocredo woningen op: zes tussenwoningen en zes hoekwoningen. Beide bestaan uit twee woonlagen en een zolder. Op de begane grond vindt u de hal, het toilet en een verblijfsruimte. Die ruimte bestaat uit een ruime woonkamer met een open keuken.

Hogere huur
Uit onderzoek van Lefier bleek dat voor twaalf energieneutrale koopwoningen te weinig belangstelling was. De bouw voor de huurwoningen is onderdeel van een energiebeleidsplan van Lefier. De corporatie wil het energieverbruik van de bewoners monitoren. 

De kosten per woning lager veertig duizend euro hoger dan een reguliere sociale huurwoning. Hierdoor is de huur hoger dan wat de corporatie uit Drenthe gemiddeld vraagt.

Deel dit artikel

permalink