Solar lichtstraten

BIK Bouwprodukten introduceert de nieuwe Solar lichtstraten. Deze zijn een goed voorbeeld van een duurzame oplossing - ecologisch verantwoorde energie in combinatie met gezond daglicht.

BIK werkt met een aantal vooraanstaande leveranciers van zonne-energie producten. Deze samenwerking heeft geleid tot verschillende daglichtsystemen welke zonne-energie opwekken. Hierbij is gekozen voor geïntegreerde producten waarbij de klant wordt ontzorgt.

Er is de keuze uit de volgende mogelijkheden:
- Solar Noorderlichtkappen
- Solar Glaskappen
- Solar Gebogen lichtstraten

Bij alle opties worden zonnecellen geïntegreerd in de lichtstraten. Het gebruik van het zonlicht en het opwekken van energie kan met deze toepassingen worden gecombineerd met een warmtewerende functie.

Zwerfkei
Een mooi voorbeeld van Solar lichtstraten is het project de Zwerfkei in Woerden waarbij BIK zonnecellen zal integreren in een 6-tal zadelkappen en 2 luifels.

Hiermee wordt 20010 Watt Piek gerealiseerd, dit is de energieopbrengst welke overeenkomt met het verbruik van 5 á 6 woningen.

Daglichtoplossingen ontwikkelen
Naast de hierboven beschreven daglichtoplossingen met zonnecellen kunnen op verzoek andere toepassingen worden ontwikkeld. Aan de hand van specifieke vragen is BIK bereid samen met onze Solar-partners nieuwe daglichtoplossingen te ontwikkelen.

Voor meer informatie over bovenstaand project, referentieprojecten en de producten van BIK

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door BIK Bouwprodukten BV