Duurzame renovatie Antoniushof in Noordwijkershout van start

In Noordwijkerhout zijn Heembouw en woningstichting Sint Antonius van Padua gestart met de renovatie van het gemeentelijk monument 'Antoniushof'. De 16 hofjeswoningen, in 1949 gebouwd en in 1981 al eens eerder gerenoveerd, worden in opdracht van woingstichting Sint Antonius van Padua weer helemaal up-to-date gemaakt.

 De woningen worden bovendien veel duurzamer. Hiervoor heeft Heembouw een duurzaamheidconcept uitgewerkt, waarmee de woningen die nu een F-label hebben na de renovatie een B-label krijgen. Ook de bewoners zijn bij dit proces betrokken en uitvoerig geïnformeerd over de uit te voeren werkzaamheden.

Deze worden in bewoonde toestand uitgevoerd, wat vraagt om een eenduidige en heldere communicatie. Heembouw heeft al ettelijke renovatieprojecten in bewoonde situatie uitgevoerd en daarbij veel ervaring opgedaan. 

Maatregelen
De werkzaamheden bestaan o.a. uit renovatie van de buitenschil, het isoleren van dak en gevels, kozijnherstel en het plaatsen van nieuwe dakkapellen en dakpannen.

Verder krijgen de bewoners een nieuwe badkamer, keuken en toilet en wordt de ventilatie verbeterd. Voor nog meer duurzaamheid wordt er HR++ glas geplaatst en krijgen de bewoners een zuinige HR ketel.

Het project wordt volledig met FSC-producten uitgevoerd. Het project wordt in bouwteam uitgevoerd. Architect is Stol Architecten. De oplevering is naar verwachting medio juni.

Deel dit artikel

permalink