Eerste Groenwoningen van Nederland

De eerste W&R-Groenwoningen worden op dit moment in Tuinveld fase 1 in 's-Gravenzande, gemeente Westland, gerealiseerd door BAM Woningbouw.

De W&R- heeft energiebesparende maatregelen en de toepassing van duurzame energieopwekking. Dit houdt de totale woonlasten voor de bewoner zeer laag, doordat de energielasten van de woning de helft minder zijn dan bij een 'normale' woning. De optimalisatie tussen isolatieschil, techniek en bouwkosten leiden tot een epc-waarde van 0,32 (hoekwoning 0,35) bij een bouwprijs van € 83.850,- (exclusief btw).

EPC
De W&R-Groenwoning voldoet nu al aan de energieprestatienormen voor 2015, bevat geen storingsgevoelige (WTW-)apparatuur en is volledig gebaseerd op beproefde technieken. En biedt meer: blijvend lage woonlasten, duurzaam wooncomfort en waardeontwikkeling. Het W&R-Groenwoningconcept is in te zetten voor zowel koopwoningen als huurwoningen.  

Er komen binnen Tuinveld fase 1 in totaal 43 woningen, waarvan 18 twee-onder-een-kap woningen, 20 twee-onder-een-kapwoningen en 5 vrijstaande woningen. De wijk kenmerkt zich door een traditionele architectuur en een groene, ruime opzet. Tuinveld ligt op een steenworp afstand van het centrum van 's-Gravenzande en diverse sport- en recreatievoorzieningen.

BAM Woningbouw is een werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep.

Voor meer informatie W&R-Groenwoning

Deel dit artikel

permalink