Quickscan voor inzicht in consequenties duurzaamheidsambitie

Een in opdracht van de Dutch Green Building Council ontwikkelde Financiële Quickscan Duurzaamheid (FQD), maakt voor opdrachtgevers al in de initiatieffase inzichtelijk wat de globale financiële consequenties zijn van hun duurzaamheidambities voor het te realiseren vastgoed.

Brink Groep heeft in opdracht van de Dutch Green Building Council een Financiële Quickscan Duurzaamheid (FQD) ontwikkeld. Dit rekenmodel maakt voor opdrachtgevers al in de initiatieffase inzichtelijk wat de globale financiële consequenties zijn van hun duurzaamheidambities voor het te realiseren vastgoed. Hierdoor kunnen opdrachtgevers én gebruikers bewuster kiezen en blijft het project van begin tot eind beheersbaar.

De FQD kwantificeert een duurzaamheidsvraagstuk volgens een zogeheten BREAAM-Score. Dit betekent dat het rekenmodel de duurzaamheidsambities vertaalt naar de volgende prestatiewaarderingen: Pass, Good, Very Good, Excellent of Outstanding. Daarnaast geeft de duurzaamheidsscan een globaal inzicht in de kosten die het betreffende ambitieniveau met zich meebrengt.

De ontwikkelaar en initiastiefnemer hopen met de FQD een positieve bijdrage te leveren aan de discussie over de kansen van duurzaamheid in de vastgoedmarkt. Zeker is, dat de uitkomst van de FQD een mind-set teweeg zal brengen - bij opdrachtgevers én gebruikers - die het maken van een definitieve keuze over invulling van de nagestreefde duurzaamheidsambitie zal vergemakkelijken.

Kijk voor meer informatie over de FQD op www.quickscanduurzaamheid.nl.

Deel dit artikel

permalink