Circle of Blame in de bestaande bouw

Op www.circle-of-blame.nl is een interessant artikel te vinden over het verduurzamen van bestaande kantoorgebouwen in de serie 'Koplopers doorbreken de Circle of Blame in de bestaande bouw'. Het gaat om de Renovatie van het ministerie van Financiën op basis van DBFMO.

De Rijksgebouwendienst staat er niet om bekend zichzelf op de borst te kloppen. De ambtelijke ‘wij doen gewoon ons werk’ houding siert de dienst, maar verhult de kracht en kunde die het Rijksorgaan in zich draagt.

Met de renovatie van het ministerie van Financiën heeft de Rijksdienst echter een prestatie geleverd die de aandacht opeist. In een publiek-private samenwerking met consortium Safire heeft de Rijksgebouwendienst een representatief en kostenbesparend kantoor gerealiseerd, dat alleen al doordat van sloop is afgezien, hoog scoort op duurzaamheid. Angelia Zeegers en Sietske Bergsma, beiden betrokken bij het programma van eisen en aanbesteding van het project, vertellen over de kracht van het eerste Design-Build-Finance-Maintain-Operate Rijkskantoorgebouw.

Lees het hele artikel

Deel dit artikel

permalink