Huis op water, Formodesign

Architectenbureau Formodesign heeft een ontwerp gemaakt voor een volledig vrijstaande huurwoning aan de Griekse kust. De woning is gericht op een duurzame, nomadische levensstijl.

House on the Water is gesitueerd voor de kust van het Griekse eiland Zakynthos (Zante). Daarmee ontwierp formodesign een volledig zelfvoorzienend huis dat enkel toegankelijk is via het water. In de woning zijn allerlei technologieën geïntegreerd zodat het duurzaam moet zijn. Hierbij valt te denken aan ontzilten van water, accu’s, ventilatiemethoden, waterrecycling en getijde- en zonne-energie.

Duurzame oplossingen
De oriëntatie van de huurwoning is erop gericht om maximale energie uit de zon te halen. Daarnaast maakt de ongebruikelijke vorm, lijkend op die van een jacht, het een architectonisch uniek gebouw. De bijzondere woning is bedoeld als huurwoning.

Zeeniveau
De basis van het gebouw is van beton gecombineerd met een uitkragende liggers van staal. De fundering van het gebouw is een cementen tegengewicht bevestigd aan de zeebodem waardoor de woning stabiel blijft. Het drijvende dek stijgt als het waterniveau stijgt, zodat deze altijd op hetzelfde niveau blijven.

Bron: Idealize

Deel dit artikel

permalink