Stadskantoor Venlo, Kraaijvanger • Urbis

Of de duurzaamheidsambities van de gemeente Venlo zo reëel zijn, is nog maar de vraag. In ieder geval ligt de duurzame lat voor het nieuwe stadskantoor hoog.

In het ontwerp van  Kraaijvanger • Urbis zuivert het gebouw de zwaar vervuilde lucht van de naastliggende weg en wordt er gekoeld door de Maas en de onderliggende parkeergarage.

Het kantoor en de kassen genereren warmte voor de woningen. Regenwater wordt gebruikt en weer gezuiverd alvorens het de Maas in stroomt. De constructie bestaat grotendeels uit hout.

Daarnaast ligt de nadruk op realisering van een gezonde werkomgeving. Er is een grote diversiteit aan individueel aanpasbare werkplekken. Daglicht wordt zo diep mogelijk het gebouw in gehaald.

Bovendien zal in de uitwerking van de visie grote aandacht worden besteed aan de werkprocessen, de materiaalkeuze, detaillering en het bouwproces.

Opgave
De opgave bestaat onder andere uit een stadskantoor van ongeveer 15.000 m2 en de onderliggende parkeergarage voor 450 auto’s, gesitueerd in het nieuw te realiseren stadsdeel Maaswaard in Venlo.

Duurzaamheidsteam
Om samen met de gemeente Venlo haar ambities waar te maken heeft Kraaijvanger • Urbis een team samengesteld van specialisten en lokale partners op het gebied van duurzaamheid. De geplande oplevering is in 2013.

Meer informatie:Kraaijvanger

Deel dit artikel

permalink