Ontdek het inspirerende programma van CSRD DAY 2024

Op 12 november 2024 wordt de eerste editie van een nieuw jaarlijks duurzaamheidscongres georganiseerd: CSRD DAY. Onder anderen Jan Peter Balkenende en Laura van Geest inspireren deelnemers.

Tijdens de allereerste CSRD Day worden de Nederlandse CSRD Awards uitgereikt. De dag is een initiatief van Impact Institute, Van der Molen E.I.S. en SWP (fardau platforms). Naast Jan Peter Balkenende (Voormalig Minister-President, Ass. Partner Hague Corporate Affairs) en Laura van Geest (voorzitter AFM) staan onder meer Wim Bartels (Europe Lead Sustainability Deloitte) en Werner Schouten (Director Impact Economy Foundation) op het podium, onder leiding van dagvoorzitter Chantal Inen.

De belangstelling voor het congres is enorm. Het congres was in korte tijd geheel volgeboekt met partners die een praktijksessie verzorgen of zich presenteren met een stand op de ‘CSRD Marketplace’. Ook zijn er al 250 kaarten geboekt. Het jaarlijkse congres beoogt een bijdrage te leveren aan de transitie naar een duurzame economie.

Inspirerend plenair programma

De eerste editie van de CSRD DAY op 12 november 2024 vindt plaats in het geheel vernieuwde NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Plenaire sprekers zijn:

Praktijksessies

De vele partners van het congres verzorgen een themasessie rond een deelonderwerp van de CSRD met veelal een praktijkcasus en/of hebben een stand op de ‘CSRD Marketplace’.

De volgende partners hebben zich momenteel verbonden aan CSRD DAY:

De Nederlandse CSRD Awards

Op 28 november 2023 werd de Kristalprijs voor het beste duurzaamheidsjaarverslag voor het laatst uitgereikt. Daarmee kwam een eind aan een rijke historie die in 1995 begon. Met de Kristalprijs werden rapporterende bedrijven geëerd voor hun inspanningen en werden best practices in beeld gebracht. Van der Molen E.I.S. en Impact Economy Foundation willen de traditie voortzetten en hebben als opvolger ‘de Nederlandse CSRD Awards’ geïnitieerd.

Omdat er dit jaar nog geen ‘verplichte’ CSRD-verslagen zijn, worden op CSRD DAY enkele ‘early adopters’ beloond: bedrijven die met hun verslag over 2023 al op voortvarende en innovatieve wijze inspelen op de CSRD. Bedrijven kunnen zich via deze link aanmelden voor de awards. Dat kan tot 27 september aanstaande. Na een voorselectie door de organisatie kiest een vakjury de uiteindelijke winnaars. Deze vakjury bestaat uit:

De awards worden ondersteund door organisaties als NBA, SRA, UN Global Compact Network Netherlands, VBDO, VVM netwerk van milieuprofessionals en Eumedion.

Deel dit artikel

permalink