CSRD: van vinkjes naar visie

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is geen afvinklijst, maar een uitgelezen kans om duurzaamheid te integreren in de bedrijfsstrategie. Een sessie van de Alba Academie op donderdag 30 mei zorgt ervoor dat je de rapportage waardevol maakt en van vinkjes naar visie gaat.

De CSRD geldt voor een groot aantal ondernemingen vanaf 2025. Voor organisaties die ermee te maken krijgen kan het rapporteren overweldigend overkomen. Het proces van organiseren, informatie verzamelen en de uiteindelijke rapportage uitbrengen vraagt tijd en middelen. Daarom is het van belang om hier slim mee om te gaan.

‘Rapporteren maakt op zichzelf geen duurzame impact, daarvoor is het noodzakelijk om een integraal plan voor verduurzaming aan de rapportage te verbinden’, laat Alba Concepts weten. Tijdens de Academie op donderdag 30 mei vanaf 14u30 wordt het proces besproken van een effectieve rapportage en hoe je dit onderdeel maakt van een succesvolle transformatie, richting een toekomstbestendige organisatie. Daarnaast worden een aantal inspirerende voorbeelden besproken van organisaties die dit voor elkaar kregen. Ten slotte komen inzichten en hulpmiddelen aan bod die helpen bij de rapportage.

Inschrijven voor de Alba Academie doe je hier.  

Deel dit artikel

permalink