Oplossing voor optimaliseren beschikbare ruimte

Met de toenemende binnenstedelijke verdichting groeit de vraag naar slimme oplossingen voor het optimaliseren van beschikbare ruimte. Een slank wandsysteem met een wanddikte van 125 millimeter, dat voldoet aan de normen voor geluidsisolatie en brandveiligheid, kan ruimtes in appartementen, flats en hotels scheiden.

De introductie van het slanke wandsysteem komt van Knauf. Het bedrijf geeft aan dat de gebruiksoppervlakte (GBO) van gebouwen fors geoptimaliseerd kan worden. ‘In vergelijking met de gebruikelijke 205 millimeter dikke woningscheidende wand is de winst 8 centimeter, ofwel 40 vierkante meter bij 100 woonunits. Dat betekent 40 vierkante meter meer om te verkopen, verhuren of minder bruto vloeroppervlakte’, aldus Knauf.

Slank wandsysteem

Het Knauf MaxSpace-systeem bestaat uit een standaard CW-50 profiel met aan beide kanten kokosvilt en een extra stalen flens. Hierop kunnen gipsplaten worden bevestigd. Het kokosvilt zorgt voor geluidsisolatie door een akoestische ontkoppeling, waardoor geluid niet direct via de wandstaanders wordt overgebracht.

Biobased 

Er wordt biobased en minder materiaalgebruik toegepast: drie strekkende meter minder staal per vierkante meter en één vierkante meter minder glaswol per vierkante meter. De geluid- en brandprestaties voldoen aan EI60. Meerdere afbouwers, aannemers en leveranciers zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling van dit systeem, waaronder Bot Bouw, MAT Afbouw, Steelframe en Wouters Totaal Afbouw. Knauf onderzoekt momenteel de mogelijkheden om het systeem in de toekomst nog breder in te zetten.

Deel dit artikel

permalink