Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Circulair Renoveren

Op donderdag 16 mei laten Heijmans en Rijksvastgoedbedrijf je de waarde zien van circulair renoveren, aan de hand van praktijkvoorbeelden en innovaties. Je ontdekt hoe de Hive in Rosmalen elementen uit sloopprojecten gebruikt, leert meer de renovatie en uitbreiding van het rijkskantoor Stationsplein West in Arnhem en hoort van pitchers hoe ver ze zijn met circulaire installatietechniek.

De waarde van circulair renoveren op onder andere economische en sociaalmaatschappelijke vlakken komt naar voren tijdens Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Circulair Renoveren. Sprekers geven voorbeelden van hoe circulair renoveren mogelijk wordt en welke voordelen dit oplevert. Deelnemers krijgen inzichten en succesvoorbeelden te zien, zodat er handelingsperspectief is om meteen aan de slag te kunnen.

Ontdek de Hive

Heijmans verwelkomt ons op hun bijzondere locatie: Hive in Rosmalen. Deelnemers ontdekken hier een fysieke hub, broedplaats voor innovaties en verse ideeën. Bij de realisatie van de Hive zijn veel elementen uit sloopprojecten van Heijmans hergebruikt. Zo zijn van glaswanden vergaderunits gemaakt en heeft een beursstand een tweede leven gekregen als overlegplek.

Transformatie voormalig postkantoor

Hier houdt de inspiratie niet op: Rijksvastgoedbedrijf presenteert namelijk de renovatie en transformatie van het voormalige postkantoor naast het station van Arnhem, naar een toekomstbestendig rijkskantoor. Energieneutraliteit, circulariteit en gezondheid zijn belangrijke thema’s, maar hoe pakt team De Nieuwe Post dat aan en welke uitdagingen komen zij tegen bij de revitalisatie van een monumentaal pand?

Circulaire installaties

Ook kun je pitches verwachten van organisaties als Blygold, Rensa en Schneider Electric. Zij laten respectievelijk zien wat de mogelijkheden zijn rondom refurbished luchtbehandelingskasten, bestaande elektronica en Cradle to Cradle-oplossingen. Zo krijg je een update van alles wat er op dit moment al mogelijk is rondom circulaire installaties.

Deel dit artikel

permalink