Digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie

timer4 min
Digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie

Het platform en de partners van Duurzaam Gebouwd verwelkomen met Schneider Electric opnieuw een partij die de verduurzaming van de bouwsector een warm hart toedraagt en de verbinding zoekt. Het bedrijf is op een breed front actief met de automatisering van energienetten en -werken. Met als centrale missie: digitale partner zijn voor duurzaamheid en efficiëntie. We gaan hieronder dieper in op de onderliggende doelstellingen, motivatie en uitdagingen. “Eigenaars van gebouwen zullen een meer gepersonaliseerde ervaring bieden voor hun patiënten, gasten en medewerkers.”

Op welke manier draagt Schneider Electric bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving?

  • Het doel van Schneider Electric is om iedereen in staat te stellen alles uit beschikbare energie- en hulpbronnen te halen en zo vooruitgang te boeken en verduurzaming te garanderen. Onze missie is om een digitale partner te zijn voor duurzaamheid en efficiëntie. We stimuleren digitale transformatie gedurende de gehele levenscyclus door integratie van toonaangevende proces- en energietechnologieën met producten, monitoring, software en services die end-point met de cloud verbinden. Dit maakt geïntegreerd beheer mogelijk, onder andere voor gebouwen. Van alle internationale bedrijven zijn wij het meest lokaal actief. We zijn voorstanders van open standaarden en partnerschap in ecosystemen, waarbij de passie voor onze gedeelde waarden - zoals inclusiviteit - elkaar versterken en een betekenisvol doel centraal staan.

Digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie

  • Eigenaars van gebouwen zullen naar verwachting een gezonde, veilige, duurzame en meer gepersonaliseerde ervaring bieden voor hun patiënten, gasten en medewerkers. Nieuwe technologieën kunnen eigenaren en operators helpen om aan deze eisen te voldoen, ongeacht de sector waarin je actief bent.
  • Wij ontwikkelen en leveren producten en software waarbij tijdens het ontwerpen al rekening wordt gehouden met materiaalgebruik en het einde van de levensduur.
  • Dit doen wij onder andere door het Ecostruxure Building-platform om gebouwbeheerinfrastructuur te moderniseren en toekomstbestendig te maken. Onze gezamenlijke IoT-oplossing (Internet of Things) biedt een schaalbare, veilige en wereldwijde architectuur om alle soorten gebouwen slim te maken. EcoStruxure Building (bekijk de video!) verbindt hardware, software en services veilig via een Ethernet IP-backbone om te helpen de efficiëntie van een gebouw te maximaliseren, het comfort en de productiviteit te optimaliseren en de waarde van het gebouw te verhogen.

  • Integraal onderdeel van onze duurzaamheidsdoelstellingen, waarbij we 50% duurzame materialen willen bereiken in onze producten, maar ook onze klanten willen helpen met het bereiken van CO2-besparingen door het gebruik van Schneider Electric Technologie (Scope 3 en Scope 4 emissies)

Hoe dragen de producten van Schneider Electric bij aan een circulaire en duurzame gebouwde omgeving

Circulariteit is een groot onderdeel van het ontwerpproces:

  • Er wordt rekening gehouden met materiaalgebruik; zo hebben we ook producten die gemaakt zijn van plastic uit de oceaan.
  • Er wordt rekening gehouden met het einde van de levensduur van producten met instructies hoe, als het einde eenmaal daar is, om te gaan met die producten.
  • Digitalisering is de kern van onze strategie. Digitalisering draagt bij aan het verlengen van de levensduur, door bijvoorbeeld het tijdig plannen van onderhoud.

Digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie

Welke samenwerkingen of projecten lopen er die Schneider Electric graag wil noemen? Wat is de (CO2)impact van die samenwerkingen/projecten:

Er zijn samenwerkingen met onze toeleveranciers op het gebied van het reduceren van hun CO2-uitstoot, maar zij helpen ons ook in het bereiken van onze doelstellingen. Bijvoorbeeld door:

  • Brancheplan verpakkingen met als doel een reductie van de hoeveelheid verpakkingen in de markt.
  • Schneider Electric consultants helpen onze klanten met het verlagen van hun CO2-emissies (net-zero).
  • De renovatie van het hoofdkantoor van Schneider Electric in Hoofddorp (foto onder) met behulp van onder meer Planon en CBRE, waarbij het pand slimmer, energie-efficiënter en duurzamer is geworden.

Digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie

Binnen welk onderwerp (energietransitie, circulariteit, gezondheid) is Schneider Electric het meest actief? Welke voorbeelden kunnen daarvan ook nog benoemd worden?

Welke voorbeelden hebben jullie van biobased bouwen en projecten waarbij Schneider Electric betrokken is?

  • Schneider Electric heeft het afgelopen jaar gewerkt aan een vernieuwd hoofdkantoor in Nederland dat bijdraagt aan de ambitieuze wereldwijde en lokale duurzaamheidstargets van het bedrijf. Bovendien integreren we veel eigen technologieën die zorgen voor een gezondere, efficiëntere en flexibelere werkomgeving: van datagedreven oplossingen tot energiemonitoring en van gebouw-managementsystemen tot security-oplossingen.
  • Enkele highlights van het kantoor:
    > Verhoogde duurzaamheid door een lagere CO2-uitstoot dankzij slimmer gebruik van natuurlijke hulpbronnen, een gasloos kantoor, slimmer omgaan met werkruimte, elektrisch rijden en minder woon-werkverkeer.
    > Gezondere werkomgeving door gebruik van gebouwsensoren op het gebied van (onder meer) bezetting en luchtkwaliteit, maar ook door een duurzame en gezonde catering.
    > Meer flexibiliteit door het gebruik van specifieke werkzones ingericht voor verschillende werkprocessen: van dynamische werkplekken tot een rustige of stiltezone.
  • Digitale partner voor duurzaamheid en efficiëntie

Welke uitdaging(en) wil Schneider Electric stellen aan de achterban van Duurzaam Gebouwd?

  • De samenwerking in de keten moet transparanter worden, met duurzaamheid als middelpunt. De focus moet liggen op de gezamenlijke uitdaging in plaats van de verschillen. De traditionele keten moet veranderen in een transparante circulaire keten.

Zoek verder binnen deze onderwerpen

Gerelateerde artikelen, events & downloads

c21 c225 c265
Innovatie stimuleren voor Net Zero

Innovatie stimuleren voor Net Zero

Nul uitstoot vóór 2050: dát is de ambitie die Dura Vermeer voor ogen heeft en waar hard aan wordt gewerkt. Deze visie vraagt om actie, niet ...

Lees verder

c21 c225 c237 c265
CO2-rapportage zorgt voor strategie, inzicht en actie

CO2-rapportage zorgt voor strategie, inzicht ...

Het inzichtelijk maken van CO2-uitstoot is complex, maar essentieel voor organisaties om te voldoen aan wet- en regelgeving én aan een duurzame toekomst ...

Lees verder

c21 c225 c237 c265
Volgende mijlpaal Net Zero: verplichte toepassing CO2-arm beton

Volgende mijlpaal Net Zero: verplichte toepassing ...

Lizzy Butink heeft als manager Duurzaamheid binnen Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed BV de afgelopen tijd flink geknokt om de Net Zero-strategie hoog op ...

Lees verder

c21 c225 c243 c265
Kijkje in de keuken bij verduurzaming industrie

Kijkje in de keuken bij verduurzaming industrie

Met de klimaatdoelstellingen en forse ambities voor verduurzaming van ons kikkerlandje in het achterhoofd, is kennisdeling onontbeerlijk. Dat houdt niet op bij ...

Lees verder

c21 c41 c225 c237 c243 c265
GACS: verplichting brengt voordelen met zich mee

GACS: verplichting brengt voordelen met zich ...

Als je een gebouw met verwarmings- of airconditioningsysteem hebt met een nominaal vermogen van 290 kW, heb je wellicht een nieuwe verplichting voorbij zien komen. ...

Lees verder

c21 c225 c265
Netcongestie oplossen met grootschalige batterijopslag

Netcongestie oplossen met grootschalige batterijopslag

Een batterijpark met een vermogen van 32,6 Megawatt en een opslagcapaciteit van 65,2 Megawattuur wordt gerealiseerd in Zeewolde. Hiermee wordt het park een van ...

Lees verder

c21 c41 c225 c237 c265
Wapeningsstaal emissieloos op de bouwplaats

Wapeningsstaal emissieloos op de bouwplaats

Het convenant Schoon en Emissieloos Bouwen (SEB) moet de uitstoot van bouwmateriaal en logistiek op en om de bouwplaats fors verminderen. Een van de doelen is om ...

Lees verder

c21 c41 c225 c237 c265
Afvalmonitor brengt afvalstromen en CO2-uitstoot in beeld

Afvalmonitor brengt afvalstromen en CO2-uitstoot ...

De ‘Afvalmonitor’ is het eerste afvaldashboard in de bouwsector. Deze helpt om afvalstromen, scheidingspercentage en CO2-uitstoot te monitoren.

Lees verder

c21 c26 c41 c134 c243 c265
Eerste woongebouw voor gebiedsontwikkeling Hero van Breda

Eerste woongebouw voor gebiedsontwikkeling Hero ...

Gezondheid en duurzaamheid zijn speerpunten van de gebiedsontwikkeling Hero van Breda. Voor de realisatie van het eerste woongebouw ‘De Meeker’ ondertekenden ...

Lees verder

c21 c41 c225 c265
CO2-arm beton standaard voor bouwers en ontwikkelaars

CO2-arm beton standaard voor bouwers en ontwikkelaars

CO2-arm beton wordt de standaard voor vastgoedontwikkelaars en bouwers. Verschillende partijen nemen het voortouw en ondertekenden een intentieverklaring, om de ...

Lees verder

c21 c41 c225 c237 c243 c265
Integrale verduurzaming vraagt om procesinnovatie en synergie

Integrale verduurzaming vraagt om procesinnovatie ...

De nieuwe stadswijk Merwede Utrecht komt tot wasdom, met de nadruk op een flinke diversiteit aan innovatie: op het vlak van duurzame energie, mobiliteit én ...

Lees verder

c21 c41 c225 c237 c265
Sturen op Paris Proof en Quick Carbon Indicator met GPR Materiaal

Sturen op Paris Proof en Quick Carbon Indicator ...

Om binnen de 1,5 graad opwarming van de Aarde te blijven, moeten we sturen op onze korte termijn emissies: de bouwsector moet in 2030 55% minder CO2-uitstoten ten ...

Lees verder

Reactie plaatsen

keyboard_arrow_up