Wat zijn jouw vragen over het Bouwteam DG 2020?

Een jaar geleden werd de nieuwe Modelovereenkomst Bouwteam DG 2020 gelanceerd. Een sterk staaltje van individuele experts afkomstig van PRO6 managers, Simmons & Simmons, TAUW en Witteveen+Bos. Dat gaan we vieren met een podcast en jij mag de vragen stellen!

Het oude model Bouwteam stamt al uit 1992 en kon wel wat verbeteringen gebruiken. Ook omdat geïntegreerde contracten niet altijd succesverhalen opleveren, was het hoog tijd voor een verbeterd model voor het bouwteam. Met veel meer aandacht voor het daadwerkelijk en effectief samenwerken. Zo mikken diverse artikelen uit het nieuwe model expliciet op een verbeterde balans en samenwerking tussen opdrachtgever en aannemer.

Consultatie

Een intensieve klus van meer dan een jaar vergaderen, bespreken, schrijven, verbeteren, consultatie, overleggen en publiceren volgde, met dank aan Andrea Chao (Simmons & Simmons), Joost Merema (PRO6 managers), Henberto Remmerts en Arno Hoevink (TAUW) en Jaap de Koning (Witteveen+Bos).

Inmiddels zijn we een jaar verder, een mooi moment om stil te staan bij de eerste verjaardag en vooral bij de praktische invulling van Bouwteam DG 2020. Wat zijn de ervaringen, wat zijn de successen en wat kan er nog worden aangevuld of verbeterd? Kun je hiermee echt effectiever mee samenwerken?

Q&A

Een jaar na de lancering vieren de mensen achter de Modelovereenkomst Bouwteam DG 2020 de eerste verjaardag met een Q&A-sessie in de vorm van een podcast. Deze wordt 28 mei opgenomen met Joost Merema en Henberto Remmerts en jij mag de vragen stellen.

Mail je vragen uiterlijk 27 mei naar presentator Ysbrand Visser (onderwerp: Bouwteamvragen) en samen met de makers van Bouwteam DG 2020 maken we er een mooie podcast van die begin juni live gaat.

Meer informatie over onze Modelovereenkomst Bouwteam DG2020 vind je in dit themadossier Bouwteams.

Deel dit artikel

permalink