Hightech, circulair gebouw voor netbeheerder

Netbeheerder Alliander komt in het kantoorgebouw aan de Basisweg in Amsterdam, dat diverse hightech innovaties krijgt en circulair wordt. 

Het bedrijf heeft hiervoor een huurcontract getekend bij vastgoedinvesteerder OVG, dat het pand gaat aanpakken. De gemeente Amsterdam heeft meegewerkt aan de totstandkoming van deze overeenkomst en juicht de transformatie toe, omdat het bijdraagt aan de circulaire ambities van de hoofdstad. De partijen willen het gebouw meer energie laten produceren dan het verbruikt. Het overschot wordt teruggegeven aan de directe omgeving, mede dankzij de nieuwste technologische innovaties.

Duurzame doelstellingen centraal

Tijdens het ontwerp, het bouwproces, de realisatie van het pand en bij de exploitatie en het gebruik van het gebouw staan duurzame doelstellingen centraal. Zo richten de bedrijven op maximaal hergebruik van producten en grondstoffen, zowel bij het bouwproces als bij het ontwerp. Met deze transformatie willen de partijen een voorbeeldproject voor de omgeving realiseren. Dit pand heeft een oppervlakte van bijna 50.000 m2, waarvan OVG 25.500 m2 aan Alliander verhuurt.

Foto: het gebouw aan de Basisweg 10 (Bron: Google Maps)

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland