Eerste kantoor in Nederland met WELL-certificering

CBRE Global Investors en BAM Bouw en Techniek gaan gezamenlijk het WTC Utrecht voorzien van een WELL Building Standard-certificaat. Dit heeft AM Real Estate Development bekendgemaakt.

WTC Utrecht wordt hiermee het eerste kantorengebouw in Nederland, waaraan dit certificaat toegekend zal worden. Het systeem WELL Building Standard richt zich op het meten, certificeren en het bewaken van de gebouwkenmerken die van invloed zijn op de gezondheid en welzijn van de gebruikers van een gebouw. WELL wordt beheerd door de Internationale WELL Building Institute (IWBI).

WTC verschijnt naast Centraal Station in Utrecht

In opdracht van CBRE Dutch Office Fund – investeringsfonds van CBRE Global Investors – realiseert op dit moment BAM Bouw en Techniek het WTC Utrecht, dat bestaat uit 32.000 m2 kantoor, horeca en retail en naast het Centraal Station in Utrecht komt. De bouwwerkzaamheden zijn in juni 2016 gestart, de oplevering staat gepland voor begin 2018.

Het groeiende belang van inspirerende werkomgevingen

“De strategie van CBRE Dutch Office Funds richt zich op het investeren in en creëren van inspirerende werkomgevingen op dynamische locaties met innovatieve dienstverlening”, vertelt Jaap Snellen, head of asset management. “Het belang van dit soort werkomgevingen wordt namelijk steeds groter, wanneer het gaat om het binden van getalenteerde werknemers. WTC Utrecht wordt het gebouw in Utrecht dat aan die verwachtingen gaat voldoen. Met het WELL certificaat onderstrepen we het belang wat wij hechten aan een gezonde werkomgeving voor gebruikers.”

Nieuwe concepten voor gezonde werkomgevingen ontwikkelen

Directeur Jaap Hazeleger van BAM Bouw en Techniek sluit zich hierbij aan. “Duurzaamheid is een commodity geworden, de toekomst ligt op health & wellbeing van de mens. De belangrijkste asset voor ondernemingen is het arbeidskapitaal. De war-on-talent, het boeien en binden van millennials vraagt om een ander type huisvesting en procesbenadering. Voor BAM Bouw en Techniek is dit een van de speerpunten voor de komende jaren, waarbij zusteronderneming AM Real Estate Development leidend is bij het ontwikkelen van nieuwe concepten voor gezonde werkomgevingen. Deze procesverandering moet vastgoed meer waardevast maken en huurders langer binden, doordat ingezet wordt op een hogere productiviteit van hun arbeidskapitaal. Wij zijn ervan overtuigd dat hier de toekomst ligt.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Utrecht, Utrecht