Strijd om Duurzame Energie Startup-Award 2016 barst los

Het event ‘Ontmoeting Energie’ van ingenieursadviesbureau Sweco vormde het startschot van de prijsvraag Duurzame Energie Startup-award. De genomineerden voor deze award zijn bekend: Elestor, IBIS Power en Physee.

Op 30 november aanstaande strijden de genomineerden om de winst. Elestor presenteert dan over zijn waterstof broom flowbatterij, IBIS Power een herontwerp van windmolens en Physee laat zien wat een zogenoemde Power Window kan doen.

De organisaties hebben 5 minuten om hun innovatie te pitchen, waarna de expertjury 10 minuten vragen kan stellen. De jury selecteert vervolgens een winnaar. De criteria zijn originaliteit, impact, technische en financiële levensvatbaarheid en duurzaamheid van de innovatie.

De jury bestaat uit de volgende personen:

De winnaar van de prijs ontvangt een cheque ter waarde van 1.250 en kan gebruikmaken van het netwerk van Sweco, initiator van de prijs. Deze organisatie zorgt daarnaast voor publiciteit via haar communicatiekanalen en zoekt naar manieren waarop ze samen met de startup het concept tot een succes kunnen maken. 

Deel dit artikel

permalink