Met crowdfunding op afstand energie besparen

Door intensief ‘op afstand’ te monitoren kan een gemiddeld kantoorpand een energiebesparing tot wel 30% realiseren. Om dit te realiseren zoekt SustainableBuildings via crowdfunding naar sponsoren. 

Dit initiatief komt van 2 internationale postdoctorale medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen: Faris Nizamic en TuanAnh Nguyen. “Het idee komt voort uit de alledaagse praktijk en de onnodige energieverspilling die we iedere dag om ons heen zien”, legt Nizamic uit. “De meeste mensen denken er niet over na, maar het is verbazingwekkend hoeveel energie er verspild wordt. We hebben beiden een achtergrond in de computertechnologie en waren ervan overtuigd dat het probleem opgelost kan worden met een intelligent cloudbased systeem. Met de software ziet de gebouwbeheerder op elk moment hoe het gebouw ‘presteert’ en kan hij het energieverbruik ‘beïnvloeden’. Het unieke van dit systeem is dat hij dat kan doen vanaf elke willekeurige locatie. Een laptop, tablet of zelfs smartphone in voldoende. Niet alleen bespaar je daarmee energiekosten, je dringt ook de uitstoot van CO2 terug en maakt van het gebouw ook nog een prettiger werkplek.”

Om deze plannen te realiseren zoekt SustainableBuildings naar sponsoren via crowdfunding. De actie loopt tot en met 8 september. Kijk voor meer informatie op SustainableBuildings.nl.

Foto: Tree frog

Deel dit artikel

permalink