Centrum voor innovatie- en duurzaamheidsontwikkeling

In het voorjaar van 2016 opent in Spijkenisse het centrum voor innovatie- en duurzaamheidsontwikkeling Innovatiekracht zijn deuren. Wethouder Christel Mourik en ondernemer Sam Verwaijen plaatste deze week de spanten voor de dakconstructie.

Dit centrum heeft een bijzonder ontwerp dat qua vorm en materiaalgebruik het toonbeeld van innovatie is. Het dak is geheel begroeid met grassen, mossen en planten. Dit geeft het pand niet alleen een landelijke uitstraling, maar zorgt ook voor een prettig klimaatbeheer en minder stookkosten.

Biomassa-installatie

Een hoogwaardige glaswand over de gehele breedte van het pand ligt op het noorden en zorgt voor voldoende licht en een fenomenaal uitzicht. Daarnaast is hierdoor geen airconditioning nodig. Een biomassa-installatie verwarmt het pand, door al het eigen afval in energie om te zetten en zijn eigen waterzuivering te regelen.

“Ik ben blij dat de herontwikkeling van dit onbekende stukje Spijkenisse begin dit jaar van start is gegaan. Dit vergroot de gebruiks- en verblijfskwaliteit van dit gebied”, aldus wethouder ruimtelijke ontwikkeling en milieu Mourik van de gemeente Nissewaard. Verwaijen is eigenaar van Veerkracht, een centrum voor duurzame en ecologische ontwikkeling.

Deel dit artikel

permalink