Volgende fase Green Deal Smart Energy Cities

De Green Deal Smart Energy Cities gaat een volgende fase in, waarin uitgedachte ideeën in de praktijk worden gebracht.

Dit publiek-private samenwerkingsverband heeft de afgelopen jaren meer dan 50 potentiële locaties en 200 innovaties geïnventariseerd. Hiervoor hebben de 5 deelnemende gemeenten 12 kickstartprojecten opgeleverd, die in 2016 worden uitgevoerd.

In de laatste fase – van 2017 tot en met 2019 – worden de opgedane ervaringen benut om de uiteindelijke doelstellingen te realiseren.

Slimme, decentraal georiënteerde energievoorzieningen

De Green Deal Smart Energy Cities heeft als doel gebruikers en eigenaren van 100.000 gebouwen en (delen van) stadswijken te voorzien van state-of-the-art oplossingen voor slimme, decentraal georiënteerde energievoorzieningen. Dit gaat niet alleen over energiebesparing en de toepassing van lokale, duurzame energiebronnen en nieuwe energiediensten, maar ook over het optimaliseren en waar mogelijk combineren van infrastructuren voor warmte, koude en elektriciteit.

De deelnemende partijen van deze Green Deal zijn de gemeenten Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Enschede en Groningen. Daarnaast de topconsortia voor kennis en innovatie (TKI’s) uit de Topsector Energie EnerGo, Gas, Solar Energy en Switch2SmartGrids en de TKI uit de Creatieve Industrie ClickNL. Verder nemen Netbeheer Nederland en het ministerie van Economische Zaken hieraan deel.

De 3 doelstellingen van de Green Deal Smart Energy Cities zijn:

Deel dit artikel

permalink